Тролейбусната мрежа е първата, изградена за последните 17 години в

...
Тролейбусната мрежа е първата, изградена за последните 17 години в
Коментари Харесай

Столичната община инвестира в изграждането на ново тролейбусно трасе в ж.к. “Младост“

" Тролейбусната мрежа е първата, построена за последните 17 години в София " – каза зам.-кметът на София по направление превоз Евгени Крусев при инспекция на обекта.

" Днес, 10 август, по новоизграденото тролейбусно трасе в ж.к. “Младост “ мина пробно първият тролей на градския превоз. Строителството на ново тролейбусно трасе от бул. ”Андрей Сахаров ” до ж.к. “Младост 2 ” е продължение на тролейбусната контактна мрежа на тролейбус от линия № 5 до обръщателното колело на рейс № 306 в „ Младост 2 ”. Изградена е със средства в размер на към 600 хиляди лв. от бюджета на Столична община. Новата тролейбусна мрежа е първата, построена за последните 17 години в София. " Това сподели зам.-кметът на София по направление превоз Евгени Крусев при инспекция на обекта.

В понеделник, 13 август, ще се проведат проби на трасето и се чака от вторник да бъде въведено действително в употреба.Тролейбусното трасе е с дължина 700 метра и свързва „ Младост 1 ” и „ Младост 2 ”. Изградена е нова тръбна мрежа в двете направления без прекъсване на придвижването на транспортни средства. Новото тролейбусно обръщателно ухо е на ул. “Св. Киприян “ в „ Младост 2 “. Строително-монтажните действия са осъществени за към един месец.

Тази събота и неделя, 11 и 12 август, за полагане на нова пътна настилка затворено за придвижване ще бъде кръстовището на бул. “Васил Левски “ при Ректората на Софийския университет.

От понеделник стартира ремонт на бул. “Арсеналски “, където също ще бъде построена нова тролейбусна мрежа, осигуряваща връзка на бул. “Петко Тодоров “, бул. “Арсеналски “, ул. “Бяла Черква “, бул. “Черни връх “. Общо 1.5 млн. лева е инвестицията, обезпечена от Столична община. Предвижда се строително-ремонтните действия да приключат до 15 септември.

От 13 август за ремонт се затваря едното пътно платно на бул. “България “ сред бул. „ Гешов “ и бул. “Гоце Делчев “. Движението ще се прави в двете посоки по другото пътно платно. Пуска се придвижването по трамвайна линия № 7 по бул. “България “.

На 18 и 19 август се затваря за придвижване секторът от бул. “Христофор Колумб “ от кръстовището с Източна дъга до ул. “Продан Таракчиев “ за полагане на последния износващ слой асфалт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР