Трите политически сили, инициатори на конституционната промяна - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ

...
Трите политически сили, инициатори на конституционната промяна - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ
Коментари Харесай

166 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС внесоха общ проект за конституционна реформа

Трите политически сили, основатели на конституционната смяна - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, внесоха в деловодството на Народното събрание законопроект за смяна на Конституцията . Всяка една от обединенията избра да разяснява обстановката поотделно.

„ Беше импортиран законопроект подписан от 166 депутати - от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, с което се подсигурява във висока степен болшинството за прокарването на хрумвания за промени в Конституцията ”, съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, БГНЕС.

„ Чрез концепциите се реализира правосъдната промяна, Висш съдебен съвет се разделя на две - съдийски и прокурорски съвет. Намаляват се и пълномощията на основния прокурор “, изясни той пред кореспонденти в Народно събрание.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков посочи, че е имало обединяване за това националният ни празник да е 24 май с ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ България е дала голямо благосъстояние на Европа в областта на културата, писмеността и знанието. Само през образования, познание, книжовност и просвета България може да бъде една напредничава страна в Европейски Съюз ”, добави Петков, като по този начин даде да се разбере, че ръководещите са се разбрали да одобряват 24 май за народен празник, а не 3 март.

„ Ние предлагаме при служебните кабинети президентът да си избере претендента за министър-председател от ръководителя на Народно събрание, шефът на Българска народна банка или шефът на Върховен касационен съд ”, уточни от своя страна съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов. Бившият министър на правораздаването Надежда Йорданова благодари и на ГЕРБ-СДС за „ усилване на функционалностите на Инспектората на правосъдната власт “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР