Трите искания, които вчера обяви българският премиер Кирил Петков, са

...
Трите искания, които вчера обяви българският премиер Кирил Петков, са
Коментари Харесай

Мицкоски: След вчерашното изявление на Петков, не виждам за какво въобще преговаряме

Трите претенции, които през вчерашния ден разгласи българският министър председател Кирил Петков, са по-радикални от тези на Каракачанов. Това разгласи на конференция ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му трите претенции на България - спазването на Декларацията на българския парламент, която съгласно Мицкоски " е ултра-асимилаторска и хегемонистична”, по-късно вписването на българите в Конституцията и най-после осъществяването на Договора за добросъседство, са неприемливи.

„ Не знам кой естествен човек в Македония ще одобри това. Не знам дали има подобен човек. И даже тези, които изцяло отсъстват, когато става дума за национални ползи, не могат да го одобряват. Това, което виждам в този момент, е опит на Петков да закрепи обединението в България с ултра-радикален шовинизъм. Вижда се, че индивидът политически се лута - от либерал, който вижда европейската ни вероятност, за какъвто ни се представяше, в този момент употребява ултра-националистически претенции. Няма да го приемем “, сподели Мицкоски.

Той още веднъж съобщи, че ВМРО-ДПМНЕ няма да поддържа нищо, преди да получи гаранции за анулация на резолюцията на българския парламент от ноември 2019 година и документ, че сред двете страни няма отворени въпроси, „ с цел да има база за разискване на всичко останало”.

„ До тогава не виждам изобщо за какво преговаряме”, уточни Мицкоски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР