Тринадесет години, след като направиха временно“ трасе по бул. Скобелев“,

...
Тринадесет години, след като направиха временно“ трасе по бул. Скобелев“,
Коментари Харесай

Спаси София: Трамваите по бул. България вече са незаконни

Тринадесет години, откакто направиха „ краткотрайно “ трасе по бул. „ Скобелев “, от през днешния ден придвижването на трамваите по него към този момент е и нелегално, обявиха от „ Спаси София “.

Вчера в среднощ изтече срокът, даден на Столична община от съда да реалокира двупосочното трамвайно трасе сред пл. „ Петте кьошета “ и пл. „ Баба Неделя “, откакто

загуби дело, заведено от живущи в блоковете, намиращи се на 2 метра от мотрисите, 

напомнят от „ Спаси София “.

Председателят на организацията Борис Бонев посочи, че през 2017 година след множество митинги, столичният кмет Йорданка Фандъкова склонила да организира транспортно изследване за трайно решение на казуса, само че от него нищо не последвало.

От „ Спаси София “ акцентират, че точно тяхното предложение получило най-високи оценки от Експертния съвет по индикатори ниска цена за строителство и улеснение на транспортното обслужване.

Предложението - да се построи ново трамвайно трасе по бул. „ Патриарх Евтимий “ и по бул. „ Витоша “, което да се свърже със съществуващото.

„ Управляващите обаче бързо не помниха за работещото предложение и вярата им очевидно е била да им се размине “, съобщи Гергин Борисов от организацията. Според него по бул. „ България “ се движат две от най-натоварените трамвайни линии в София, но  няма сурогат на това трасе. Ако се забрани на трамваите на минават по противозаконното, то Стрелбище, Борово и Манастирски ливади остават без трамвай, акцентира Гергин Борисов. По негова информация това са над 20 000 пасажера дневно.

Организацията продължава да упорства за незабавно осъществяване на препоръчаното от нея трамвайно трасе, тъй като „ цената на спирането на трамвайното придвижване по бул. България ще е транспортен проблем, с която София не може да се оправи “.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР