Тримата задържани след акцията на ГДБОП във Видин вече са

...
Тримата задържани след акцията на ГДБОП във Видин вече са
Коментари Харесай

Близки на задържани от ГДБОП лихвари: Като влязоха и детето се напика от страх


Тримата арестувани след акцията на ГДБОП във Видин към този момент са с обвинявания за лихварство. Единият от тях има и обвиняване за изнудване. Според Окръжната прокуратура тримата работили като проведена незаконна група, която давала заеми, а след това чрез принуждение взимала парите в троен размер. Сред кредитополучателите имало и малолетни лица.

Вече втори ден в ромския квартал на Видин напрежението не стихва. Близките на арестуваните настояват, че нямат нищо общо с това, в което ги упрекват. 

" Мутри, влязоха вътре, шурей ми гол, децата по пижами, едното се напика от боязън. Този стрес кой ще ми го заплати? Кой ще ми заплати вратника, където съм работила цяла година с цел да го направя? ", пита Силвия Микова, която е близка на един от арестуваните.

От прокуратурата обясниха, че досъдебното произвеждане е почнало още в Специализираната прокуратура. След като тя е закрита, делото е поето от окръжната във Видин. 

" Използвани са всички начини, планувани в Наказателния кодекс за откриване на обективната истина, с цел да можем през днешния ден да кажем, че имаме трима обвинени за изключително тежко закононарушение ", заяви окръжният прокурор на Видин - Ваня Ненкова.

По време на вчерашната акция антимафиотите разрушиха и претърсиха неверна къща.  

" Аз и не знам защо влезнаха. Казаха ми, влизай си вътре и няма да приказваш доста ", сподели Славка Иванова от кв. " Нов път " пред Bulgaria ON AIR.



" Тия хора са от много години в Германия. Никой не живее тук ", сподели различен гражданин на квартала.

Прокуратурата обаче отхвърля да е имало някаква неточност. 

" Точно колкото са разрешенията от Оценка за съвместимост - Видин, тъкмо в толкоз парцели е било осъществено претърсването. В безусловно сходство с адресите ", безапелационна е Ваня Ненкова.

Обвинените остават в ареста за 72 часа, следва прокуратурата да изиска непрекъснатото им задържане. И тримата към този момент са осъждани, а от обвиняването настояват, че лихварската им активност почнала още от 2015 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР