Трима великолепни актьори – Диана Димитрова, със статут на звезда

...
Трима великолепни актьори – Диана Димитрова, със статут на звезда
Коментари Харесай

„Тютюн“ – един спектакъл като нож, опрян в гърлото


Трима превъзходни артисти – Диана Димитрова, със статут на звезда от тв сериала „ Откраднат живот “, както и от сериала „ Лъжите в нас “, който се излъчва сега, Калин Врачански и Стоян Радев, са в основните функции в спектакъла „ Тютюн “ на Варненския спектакъл, който пловдивчани ще могат да видят на 10 април 2022 година от 19.00 часа в Дома на културата „ Борис Христов “. Те са Ирина, Борис Морев и Фон Гайер – харизматичните герои на Димитър Димов, пламтящите страни на разрушителен любовен триъгълник от романа „ Тютюн “ и света на „ Никотиана “.

Театрално-музикален продуцентски център Варна, Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ в своя 101-ви креативен сезон (2021-2022) гостува под тепетата с една от най-хубавите си постановки. Първа театрална режисура на романа „ Тютюн “ от Димитър Димов – обичан на генерации българи! За драматизацията Юрий Дачев употребява истинската, нецензурирана версия на романа, издадена тъкмо преди 71 години. Режисьор е Бина Харалампиева.

„ Тютюн “ от Димитър Димов беше един от най-важните акценти в юбилейната стратегия на Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ за неговата 100-годишнина. Днес, 71 години след излизането на романа и 61 години след кино лентата на Никола Корабов и Въло Радев с Невена Коканова и Йордан Матев, „ Тютюн “ е театър като нож, опрян в гърлото. Светът е прояден от войната. Хората се борят за власт, пари, доминация над другия. Разтърсващ и сетивен театър за една невъзможна обич. „ Тютюн “ е провокация за театъра, за актьорите, за фена, и за режисьора Бина Харалампиева. Спектакъл, в който фенът ще преоткрие доста настоящи тематики, които свързват минало и настояще. Сценографията и костюмите са дело на Свила Величкова и Ванина Цандева, композитор е Асен Аврамов.

В функциите:

ИРИНА – Диана Димитрова

БОРИС МОРЕВ – Калин Врачански

СТЕФАН КОСТОВ – Пламен Димитров

ПЕТЪР СПИРИДОНОВ (ТАТКО ПИЕР) – Свилен Стоянов

МАРИЯ – Христина Джурова

ФОН ГАЙЕР – Стоян Радев

Г-ца ДИТРИХ – Веселина Михалкова

ЛИХТЕНФЕЛД – Валентин Митев

ПРАЙБИШ – Николай Кенаров

ЗАРА – Александра Майдавска

БИМБИ – Николай Божков

ПАВЕЛ МОРЕВ – Ивайло Иванов

КРИСТЕЛО – Юлияна Чернева  

Билетите ще бъдат в продажба на касата на „ МаскАрт “ в Дома на културата от 9 март, сряда, на цени – 20, 25 и 30лв.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР