Трима мъже, участвали при извършването на телефонни измами са разкрити

...
Трима мъже, участвали при извършването на телефонни измами са разкрити
Коментари Харесай

Телефонни измамници събирали пари за дарение от името на общински служител

Трима мъже, взели участие при осъществяването на телефонни измами са разкрити от чиновници на бранш „ Измами “ в Главната дирекция „ Национална полиция “ и Седмо РУ-СДВР в София. Всички арестувани са престъпно проявени и е открита ролята на всеки един от тях в схемата. Единият от тях, който е на 37 година, е фактическият причинител (въртач). А другите двама - 19-годишен юноша, с голям брой регистрации за обири, опиати и отнемане, както и различен мъж на 32 година са били изпратени да вземат парите.
Телефонната машинация е осъществена по схемата „ събиране на подаяние от името на общински чиновник “. Извършителят се показал за чиновник на Столична община и изискал пари под претекст подаяние за даване на обществена услуга - превозване на възрастни хора в неравностойно състояние от Варна до София и настаняването им в обществени домове в София. 19-годишният и 32-годишният са открити директно след взимане на паричната сума от потърпевшия, а третият - фактическият причинител - малко по-късно в същия ден.
По случая е формирано досъдебно произвеждане. При извършените дейности по следствието у тримата е открита и конфискувана паричната сума, мобилни телефони, SIM-карти, в това число и употребената за реализиране на измамата и други движимости. Фактическият причинител и 19-годишното „ муле “ са привлечени като обвинени по досъдебното произвеждане и са арестувани за период до 72 часа. Работата продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР