Трима лихвари са били заловени от полицията в Ломско, научи

...
Трима лихвари са били заловени от полицията в Ломско, научи
Коментари Харесай

Полицията удари група местни лихвари в Ломско, намериха много пари

Трима лихвари са били хванати от полицията в Ломско, научи BulNews.bg.
Операцията по разкриването на активността им и залавянето им е почнала още при започване на годината, откакто е постъпила информация за лица, осъществяващи лихварска активност в Лом и околните села.
След редица оперативно-издирвателни мероприятия е извършена профилирана полицейска интервенция с присъединяване на чиновници от групите за противопоставяне на общата и икономическата престъпност и чиновници от териториална полиция в районно управление (на МВР) Лом.
Вчера в 7.30 часа са осъществени претърсвания на три адреса - в Лом, в село Комощица и в село Василовци.
В жилище в квартал,,Момин брод " в крайдунавския град, населяван от престъпно проявения и осъждан 41-годишен А.Р. При тараша в 3-литров стъклен буркан, закопан в саксия с посадено от горната страна растение, е открита сумата от 60 850 лева и 29 865 евро. Открити са още голям брой документи, уличаващи А.Р. в осъществяване на противозаконна лихварска активност. От жилището са конфискувани паричните суми и документи, портативен компютър, тестер за банкноти и 2 мобилни телефони със сим-карти. В двора на стопанска сграда в непосредствена непосредственост до квартала, стопанисвана от А.Р., е открит лек автомобил „ Фиат Стило” с монтанска регистрация, благосъстоятелност на гражданин на село Трайково. За автомобила са открити данни, че е оставен в залог против получена сума. А.Р. е арестуван за 24 часа в районно управление (на МВР) Лом.
Полицаите влезнали и в частен дом в село Комощица, населяван от 32-годишната Р.Б. В къщата са открити и конфискувани голям брой документи - тетрадка с имена, адреси, дати, изписани отдадени и дължими суми пари, както и разплащателни документи от Изипей и Мъниграм, портативен компютър и мобилен телефон. Р.Б. е отведена в районно управление (на МВР) Лом и разпитана.
Същия ден полицейските служителита са направили претършуване и в жилище в село Василовци, населявано от локалната жителка Ц.Л., където са открити и конфискувани 4 мобилни телефони със сим-карти.
По случаите са формирани досъдебни производства в районно управление (на МВР) Лом.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР