Трима души са приети в „Пирогов“ след консумация на антифриз,

...
Трима души са приети в „Пирогов“ след консумация на антифриз,
Коментари Харесай

В Пирогов спасяват празнуващи, объркали ракията с антифриз

Трима души са признати в „ Пирогов “ след консумация на антифриз, а осем поради корист с алкохол по време на коледните празници, съобщи пред публицисти проф. Асен Балтов, изпълнителен шеф на болничното заведение за незабавна медицина.
1900 души са минали през лечебното заведение за четирите почивни дни, като 300 от тях са признати за лекуване. Извършени са 60 интервенции по неотложност. Около 25% от пациентите са пристигнали от цяла България.
Най-много пациенти са признати в токсикологията. От тях 15 с тежки алергични реакции към храни и лекарства, 8 след корист с алкохол, а трима след консумация на антифриз, евентуално по нехайство, уточни проф. Балтов. Четиричленно семейство се лекува след отравяне с въглероден оксид, обособен при погрешно горене на печка с въглища.
Съществува риск при потребление на камини и печки, защото при погрешно горене се отделя въглероден окис, който е токсичен, добави проф. Балтов и се внимава по какъв начин се оставят камините и печките през нощта.
Второ по натовареност е травматологичното поделение, като няма нито едно пострадване с пиратка. Най-често се употребяват фойерверки в новогодишната нощ, тъй че хората би трябвало да са извънредно деликатни.
214 000 души са минали през „ Пирогов “ за цялата година. От тях за лекуване са признати 44 000 пациенти, което е с 3000 повече от 2016-а. Болните, които са признати от цяла България, са 14 500 или 34% от всички признати в болничното заведение.
За първи път от тази година се обобщава статистика за неосигурените пациенти, сподели проф. Балтов. 18 900 души без здравна осигуровка са прегледани през 2014 година, като 127 единствено през последните четири дни. Изпълнителният шеф на "Пирогов " добави, че се усилва броя на пациентите над 65-годишна възраст, което знак за застаряването на популацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР