Трима български граждани са задържани при операция на служители от

...
Трима български граждани са задържани при операция на служители от
Коментари Харесай

Трима задържани след опит да преведат нелегално 8 чужденци

Трима български жители са арестувани при интервенция на чиновници от Главната дирекция „ Национална полиция “ и районно управление (на МВР) - Своге. Тя е извършена през вчерашния ден в региона на Искърското дефиле. Българите са били следени известно време. Вчера те създали опит нелегално да изведат от страната осем души – четирима мъже, три дами и момиче – по техни думи, иракчани, всички без документи за идентичност.

По предварителни данни, чужденците са били минали нелегално на наша територия, като задачата им е била да доближат до Западна Европа.

Двама от арестуваните са се придвижвали с лека кола, а след тях третият е управлявал джип с осемте мигранти. След гонене от полицейските органи двете коли са спрени на пътя Лакатник-Вършец, в региона на село Миланово. Тримата българи са арестувани. С разпореждане на прокуратурата са им наложена ограничения за неотклонение до 72 часа. Привлечени като обвинени по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4, т. 5, по отношение на алинея 1, вр. чл.20, алинея 2 от Наказателен кодекс. Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Своге.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР