Трима българи са задържани във Великобритания по подозрение, че са

...
Трима българи са задържани във Великобритания по подозрение, че са
Коментари Харесай

Трима българи са арестувани във Великобритания, подозират ги в шпионаж СНИМКА

Трима българи са арестувани във Англия по съмнение, че са съветски шпиони. Задържанията в резултат на огромно следствие на локалните управляващи, заяви BBC.

Те са арестувани през февруари.

Единият от тях е работил известно време като консултант в българското Министерство на енергетиката.

Имената им са 45-годишният Орлин Русев от Грейт Ярмут, Норфолк, 41-годишният Бисер Джамбазов от Хароу, северозападен Лондон, и 31-годишната Катрин Иванова от същия адрес.

Те са упрекнати в владение на подправени документи за идентичност.

Паспорти и персонални карти за Англия, България, Франция, Италия, Испания, Хърватия, Словения, Гърция и Чехия са единствено част от откритите документи.

Тримата обвинени са задържани според Закона за формалните секрети от детективи за битка с тероризма от столичната полиция, която носи национална полицейска отговорност за шпионаж.

Триото живее в Обединеното кралство от години. Единият от тях - Орлин Русев, има история на бизнес покупко-продажби в Русия. Той се реалокира в Обединеното кралство през 2009 година и работи три години в региона на финансовите услуги. Профилът му в LinkedIn гласи, че по-късно е имал бизнес, занимаващ се със сигнално разузнаване, което включва прихващане на връзки или електронни сигнали.

Твърди се, че другите двама българи са двойка - мъжът е водач към лечебни заведения, а дамата разказва себе си в LinkedIn като лаборант в частен здравен бизнес. Те живеят в Обединеното кралство от близо 10 години, като са управлявали социална организация, предоставяща услуги на българите, в това число запознаването им с " културата и нормите на английското общество ".



В Хароу някогашни съседи разказват Джамбазов и Иванова като двойка / Снимка: Фейсбук

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР