Трикратният световен шампион с тима на Бразилия Пеле беше ваксиниран

...
Трикратният световен шампион с тима на Бразилия Пеле беше ваксиниран
Коментари Харесай

Легендата Пеле получи китайска ваксина: Това е незабравим ден

Трикратният международен първенец с отбора на Бразилия Пеле беше имунизиран против ковид. Кралят на футбола разгласи това в профила си в Инстаграм.

" Днес е паметен ден. Бях имунизиран ", написа 80-годишният Пеле под фотографията, на която се вижда по какъв начин му инжектират имунизацията в дясното рамо.

Легендарният футболист прикани феновете си да не не помнят, че пандемията продължава и подсети за нуждата да се съблюдават хигиеничните правила, да се остане у дома, в случай че е допустимо, а когато си на публични места да се носи маска и да се поддържа обществена отдалеченост.

" Това ще отмине, в случай че мислим за близък си и си оказваме помощ ", акцентира единственият троент международен първенец в историята на международния футбол.

Според портала G1 Пеле е бил имунизиран в дома си с имунизацията " КоронаВак ", създадена от китайската фармацевтична компания " Синовак ".

Ваксинацията против ковид в Бразилия стартира на 18 януари. Страната, където първият случай беше доказан на 26 февруари предходната година, се подрежда на трето място в света след Съединени американски щати и Индия по брой инфектирани (10 587 001). По брой смъртни случаи (255 720) Бразилия е на второ място след Съединени американски щати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР