Трикратният световен пампион в шосейното колоездене - Петер Саган, ще

...
Трикратният световен пампион в шосейното колоездене - Петер Саган, ще
Коментари Харесай

Трикратен световен шампион в колоезденето слага край на кариерата си

Трикратният международен пампион в шосейното колоездене - Петер Саган, ще постави завършек на кариерата си след сегашния сезон. Словакът самичък разгласи новината пред медиите в първото си съревнование за годината - Обиколката на Сан Хуан в Аржентина.

Планът на Саган е да приключи шосейната си кариера, която е изпълнена с доста триумфи и върхове, а по-късно да се насочи към планинското колоездене и по-точно Олимпийските игри през 2024-а година, където да се състезава не на шосе, а точно в планинското колоездене. 

Peter Sagan to retire from WorldTour at end of season, targets MTB at Paris Olympics
— Cyclingnews (@Cyclingnewsfeed)
" Времето лети. Когато бях на 19 си представях, че ще се откажа на 30 години, в този момент съм на 33! ", показа Саган.

" Сега като разгласих, че това е последната ми година съм още по-мотивиран, желая да приключа на най-високото равнище, а по-късно да се отдам на другата ми пристрастеност - планинското колоездене ", добави трикратният международен първенец за годините 2015, 2016 и 2017. 

Peter Sagan​: World Champion x3️⃣

2015: ✅
2016: ✅
2017: ✅
— Eurosport (@eurosport)
" Важно е за мен да извозвам време със сина си, фамилията ми и да погледна живота под различен ъгъл, освен като колоездач. Никога не съм си мечтал да бъда експерт до 40 или 50 годишна възраст. Мисля, че настъпи моментът ", съобщи Петер Саган на конференция. 

Договорът му с сегашния му отбор - " TotalEnergies ", завършва в края на този сезон и няма да бъде възобновен. До този миг Саган има 12 етапни победи в Тур дьо Франс и 7 пъти е печелил класирането по точки, което носи по този начин познатата зелена фланелка в Обиколката на Франция. Това е безспорен връх, който словакът държи. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР