Трикратните световни шампиони и защитаващи титлата си Габриела Пападакис и

...
Трикратните световни шампиони и защитаващи титлата си Габриела Пападакис и
Коментари Харесай

Пападакис и Сисерон спечелиха ритмичния танц с нов световен рекорд

Трикратните международни първенци и защитаващи купата си Габриела Пападакис и Гийом Сисерон (Франция) завоюваха с нов международен връх ритмичния танц при танцовите двойки на международното състезание по фигурно пързаляне в японския град Сайтама.

Французите, които са сребърни медалисти от олимпийските игри в Пьончан 2018, водят пред два съветски дуета - Виктория Синицина/Никита Кацалапов и Александра Степанова/Иван Букин. Трите двойки записаха най-хубави резултати за сезона. Пападакис и Сисерон извършиха ужасно аржентинско танго, получиха четвърто равнище за всичките пет детайла и бяха оценени с 88.42 точки, което е с повече от четири точки от досегашния им международен връх.

"Доволни сме от представянето си, тъй като беше доста положително. Ние обичаме тази стратегия, обичаме хореографията и упражняваме на драго сърце. Това несъмнено беше най-силното ни изиграване този сезон. За шести път участваме на международно състезание, а тук феновете са невероятни. Ние чувствахме поддръжката им от самото начало ", съобщи Пападакис.

Виктория Синицина и Никита Кацалапов също показаха танго, само че с оценка от 83.94 точки заеха втората позиция. Европейските вицешампиони Александра Степанова и Иван Букин са трети с 83.10 точки. Тяхната композицията беше комбиниране от пасо добле и танго. Състезанието беше доста оспорвано, а разликата сред двойките от второ до шесто място е по-малко от две точки.

Световните вицешампиони за предходната година Медисън Хубъл и Закари Донахю (САЩ) са четвърти с 83.09 точки, следвани от бронзовите медалисти от шампионата на планетата за 2018-а Кейтлин Уивър и Ендрю Поже (Канада) с 82.82 точки, а на шеста позиция са първенците от "Четирите континента " Медисън Чок и Евън Бейтс (САЩ) с 82.32 точки. Световното състезание продължава сега с волната стратегия при дамите с присъединяване на българката Александра Фейгин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР