Тридесет и двама души са в неизвестност, след като в

...
Тридесет и двама души са в неизвестност, след като в
Коментари Харесай

Загинали и в неизвестност след сблъсък на танкер с товарен кораб

Тридесет и двама души са в неопределеност, откакто в Източнокитайско море са се сблъскали петролен танкер и товарен транспортен съд, заяви китайското министерство на превоза, представено от международните организации, съобщи Българска телеграфна агенция. При конфликта, станал през вчерашния ден към 20 часа локално време, пренасящият 136 тона сгъстен петрол танкер се е запалил и екипажът му от 30 иранци и двама жители на Бангладеш е в неопределеност. Той е превозвал петрол от Иран за Южна Корея.

Другият кораб, китайски товарен транспортен съд, не е потърпевш съществено и 21-членният му екипаж му е избавен.

Танкерът " Санчи ", регистриран в Панама, превозвал 136 хиляди тона кондензат – лек недопечен нефт, което е еквивалентно на малко под 1 милион барела, или към 60 милиона $. В момента " Санчи " гори и изпуска нефт. Вече се образува нефтено леке. Продължават избавителните интервенции, разясняват от китайското Министерство на превоза.

Другият кораб, китайски товарен транспортен съд " Кристал ", не е потърпевш съществено и 21-членният му екипаж е в сигурност. Сблъсъкът е станал на към 160 морски благи от Шанхай.

Китай и Южна Корея са пратили избавителни кораби и хеликоптер на мястото.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР