Тричленен състав на Върховния административен съд изпраща по подсъдност на

...
Тричленен състав на Върховния административен съд изпраща по подсъдност на
Коментари Харесай

Делото за видео наблюдението при броенето на бюлетините ще се гледа в Административен съд София - град

Тричленен състав на Върховния административен съд изпраща по подсъдност на Административен съд – София град проблема с след края на изборния ден. Дело № 1738/2021 година беше формирано пред Върховен административен съд по против Протоколно решение на Централна изборна комисия от 08.02.2021 година за одобряване и издание на Указания по отношение на обработването и отбраната на персоналните данни в изборния развой.
Пред Върховен административен съд могат да бъдат обжалвани решенията на ЦИК, свързани с наредбите на чл.57, ал.1, т.5, 6, 10, 11, 12, 14, 15, 17, 22, 23, 25, 26, 26а, 29, 30, 33, 34 и 45 от Изборния кодекс. Протоколно решение № 284 от 08.02.2021 година на ЦИК обаче не попада измежду тях, защото е издадено на съображение член 57, ал.1, т. 49 от Изборния кодекс. Тази наредба категорично регламентира пълномощията на ЦИК, взаимно с Комисията за отбрана на персоналните данни, да издава инструкции по отношение на обработването и отбраната на персоналните данни в изборния развой.
 “Демократична България ” внесе тъжба против възбраната за видеонаблюдение при броенето на бюлетините “Демократична България ” внесе тъжба против възбраната за видеонаблюдение при броенето на бюлетините
“Демократична България ” апелира пред Върховния административен съд безмълвната възбрана на ЦИК за въвеждане на видеозаснеман...
Жалбата, в частта, с която се оспорват Указания по отношение на обработването и отбраната на персоналните данни в изборния развой се явява неприемлива за разглеждане от Върховен административен съд, предвид на което, на съображение член 135, алинея 1 и 2 от Административнопроцесуален кодекс, жалбата на Коалиция „ Демократична България – Обединение “ следва да се изпрати по подсъдност на Административен съд София - град, който е родово и локално способен да се произнесе по нея, откакто извърши инспекция за допустимостта й на всички учредения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР