Трибют концерти на Крис Корнел са включени в инфромационната кампания

...
Трибют концерти на Крис Корнел са включени в инфромационната кампания
Коментари Харесай

Трибют концерти на Крис Корнел в информационна кампания за депресията

Трибют концерти на Крис Корнел са включени в инфромационната акция за депресията " Обещание за живот ". 

Музикантите от Der Hunds ще извършват песни на Крис Корнел на концерти в София (12 октомври, Терминал 1), Пловдив (10 ноември, клуб Void), Бургас (11 ноември, Бар без име), Варна (1 декември, клуб Vintage 33) и Велико Търново (2 декември, бар Rocka Rolla). 

Името на акцията идва от песента на Корнел " The Promise ". 

Самият Крис Корнел - вокалист на групи като Soundgarden и Audioslave, се самоуби на 18 май тази година. Няколко месеца по-късно, на рождения ден на Корнел, се самоуби и близкият му другар и сътрудник Честър Бенингтън - вокалист на Linkin Park. 

Според статистиката от меланхолия в Европа страдат към 40 млн. души. Депресията е причина за самоубийството на 128 000 души годишно. На всеки 40 секунди човек прави самоубийство. 

По данни на Центъра за публично здраве всеки пети човек у нас е претърпял епизод на меланхолия. Едва един на 20 от страдащите от меланхолия обаче получава психиатрична помощ. 

Депресията е изцяло лечима, безапелационни са експертите. 

Те показват и какви са признаците, за чиято демонстрация да следим - за себе си или свои близки - липса на прекарване на благополучие, нарушавания в съня - бодърствуване или доста по-продължителен от нормалното сън, апатия, постоянно придружена със мощно възприятие за виновност. 

Хората постоянно стават разсеяни, не могат да възприемат и запомнят нова информация, страдат от понижена продуктивност. Обикновено тези признаци приказват за меланхолия, в случай че продължат повече от две седмици или идват и си отиват непрекъснато в границите на няколко месеца. В тези случаи е добре да се потърси помощта на психиатър, който да уточни дали става дума за меланхолия, или не. 

Много постоянно и елементарно използваме думата " меланхолия ", с цел да опишем възприятие на горест, само че депресията не е това. Депресията оказва въздействие върху всички сфери на живота. 

Специалистите поучават постоянно да се обръща внимание, когато някой приказва за самоубийство, даже на смешка, тъй като това в никакъв случай не е инцидентно. 

Определени групи се считат за рискови за депресията. Сред тях са юношите и възрастните хора над 60-65 години. Експертите са безапелационни, че измененията в държанието на юношите не трябва да се пренебрегват и да се отдават безусловно на пубертета. Юношите изпитват доста мощни страсти, а възрастта им е задоволителна, с цел да са имали към този момент отрицателни прекарвания, само че и не е задоволителна, с цел да могат да се оправят с тях. Добре е родителите да обръщат внимание на признаци като прояви на експанзия, необщителност и отвод от присъединяване в фамилния живот. 

При възрастните над 60-65 години присъщи признаци са заплеснатост, необщителност, загуба на интерес към неща, които преди този момент са ги вълнували. 

Често от меланхолия страдат мъжете. Традиционно, изключително в България, те рядко споделят възприятията си, само че признаци, които може да приказват за меланхолия, са затваряне в себе си, понижено либидо, нараснала приложимост на алкохол. 

Специалистите разрушават и някои от митовете, свързани с лекуването на меланхолия. Те са безапелационни, че антидепресантите не провокират взаимозависимост, каквото е опасението на доста българи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР