Tribune.bgЗадава ли се нов опит да бъде искана оставката на

...
Tribune.bgЗадава ли се нов опит да бъде искана оставката на
Коментари Харесай

Кой снима вечерята на Лена и Киро в солунския „Хаят“?

Tribune.bg

Задава ли се нов опит да бъде желана оставката на шефа на НСО ген. Емил Тонев? Този въпрос все по-ярко се откроява на дневен ред след приключването на видеозапис от вечеря в Гърция на премиера Кирил Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова.

На 30-секундното видео двамата седят в ресторанта на хотел „ Хаят “ в Солун дружно с неназован мъж. Отчетливо от диалога им се чува изричането на “F-16 ”.

Тон за новата опорна точка зададе известната журналистка Полина Паунова, която пътем разкри и самоличността на третия човек от записа.

„ Разбирам, че през днешния ден обществеността би трябвало да бъде ШОКИРАНА от това, че министър-председателят и шефът на кабинета му посетили Гърция, където вечеряли с ръководителя на българската задача в страната. Наистина това е един скандал, както и да го погледнем ;))))))) Хубав ъгъл на фотографията, между другото. На такова разстояние не стои ли в действителност защитата? “, пуска сламката тя.

Това даде звук за шегички по какъв начин охранителите заработвали в допълнение като защита.

„ Аха. Правилно. Президентът не позволи промяната на Емо Тонев на два пъти “, напомни Николай Хаджигенов.

„ И това, както и фотосите на Баце с кюлчетата, идват от едно и също място. Което е на директно послушание на президентската институция. Ако на някого му би трябвало доказателство, че Политическа партия са се еманципирали от Радев, ето го. Защо имаме подобен президент, не е различен въпрос “, добавя Мирослава Славова.

В мненията се включва и представителят на НСО Веселин Нинов, който прави опит да изясни, че охранителите от службата изрично не стоят толкоз близо, че да подслушват частни диалози на охраняваните лица.

„ Ами не, не стои там. И е глупавичко да предположиш, че защитата ще стои в непосредствена непосредственост, с цел да чува всичко, което се приказва на масата! Охраната има друга работа. И тя не е на прилежащата маса. Просто насърчаваш фантазьорите, като гледам… “, дава отговор той.

Паунова обаче не се предава: „ Гледай, Веско, тъй като от години виждам къде е охраната… най-често е там. Твърде е допустимо да се нарушава постоянно протокола и мястото на гардовете да не е там, само че аз за фактическото състояние приказвам. Може КП също да нарушава протокола. А може и да бъркам, несъмнено “, написа отвръща тя.

Истинският проблем показва журналистката Емилия Милчева.

„ Нека вечеря с който си желае където си желае. Но без да се разхожда държавен аероплан за диалог, който може да се организира и онлайн “, написа Милчева.

През няколко месеца от „ Дондуков 1 “ намират мотив да изискат от „ Дондуков 2 “ различен човек да поеме Националната работа за защита. Преди месеци мотив за това стана предаването на записи от охранителните камери в Министерски съвет на прокуратурата. С това обаче единствено бяха провокирани спекулации какво толкоз е било уловено на тези записи, с цел да бъде мотив за сходна паническа реакция.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР