Три столични клуба – Славия, Ахил, ЦПВК и представителките на

...
Три столични клуба – Славия, Ахил, ЦПВК и представителките на
Коментари Харесай

Славия, Ахил, ЦПВК и Казанлък се класираха за финали за кадетки

Три столични клуба – Славия, Ахил, ЦПВК и представителките на Казанлък се класираха за държавни финали по волейбол на България за кадетки (състезателки родени 2003/2004 година). Четирите отбора заеха първите две места на спомагателни квалификации, които се организираха в Казанлък и Етрополе.

Група А се игра в Казанлък , с присъединяване на домакините, Славия, Раковски (Димитровград) и Хебър (Пазарджик).

Славистките и „ розите “ означиха по две победи над съперничките, като се класираха за финали, а директният им дуел бе за авторитет. В него се получи петгеймова борба, с доста оспорвана игра и обрати от двете страни на мрежата. В последна сметка Славия сподели повече резистентност и надигра Казанлък с 3:2 гейма, а с това завоюва шампионата, розите са „ втори “. Двата отбора ще играят в разногласието за купата. Хебър надигра Раковски с 3:2 гейма също в мач за авторитет и зае трето място, Раковски остана четвърти. Двата тима приключват по-нататъшно присъединяване.

Група Б се организира в Етрополе, с присъединяване на домакините, Ахил и ЦПВК. Двата столични отбора надиграха етрополки и се класираха за финали, като директният им дуел, финален по стратегия, бе за авторитет. Срещата обаче не се игра, заради отсъствие на ЦПВК. Така волейболистките на Ахил завоюваха служебна победа и първото място в шампионата, а дружно с ЦПВК ще играят в разногласието за купата. Тимът на Етрополе прекратява по-нататъшно присъединяване.



В разногласието за купата вземат участие осем тима, а шампионатът е от 7 до 11 ноември в София. Ето всички участници: ЦСКА, Локомотив 1929 (София), Марица (Пловдив), Велбъжд (Кюстендил), Славия, Ахил (София), ЦПВК (София), Казанлък.
BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР