Три села от Община Мездра не си избраха кметове на

...
Три села от Община Мездра не си избраха кметове на
Коментари Харесай

Вотът в Мездренско: Три села отиват на балотаж

Три села от Община Мездра не си избраха кметове на първи тур на локалните избори, сочат данните на ЦИК. Освен в железничарския град, балотажи ще има още в Горна Кремена, Лютиброд и Елисейна. 
В няколко села от общината имаше единствено по един кандидат. Това са Боденец – Яничка Бебева, Дърманци – Димитър Тронков, Зверино – Стоян Петров, Лик – Валентина Мишева и Типченица – Георги Димитров. 
В Брусен печели Георги Николов от Българска социалистическа партия с 52.5%. Във Върбешница, където през вчерашния ден бюлетините не доближиха и се наложи да се печатат нови, печели претендентът на ГЕРБ Магдалена Динкова с 61%. В Долна Кремена определеният кмет е Румен Серафимов. В Игнатица най-вече гласове е събрал Иво Христов. Начело на Крапец застава Ангел Горанов, а в Крета – Васил Дацев. В Люти дол печели Никола Николов, Росен Ценов – в Моравица, Росен Николов – в Оселна. Ветелина Христова е спечелила най-голяма поддръжка в Очиндол. Владимир Пенчев поема Руска бела. В Ребърково пък изборите печели Петър Петков.
Идната неделя за Горна Кремена един против различен ще се изправят Надя Вълчовска от ГЕРБ и Цветомир Драгановски от Български напредък. Те имат надлежно 44 и 33 % на първия тур.
В Елисейна имаше най-вече претенденти за кметското място – цели петима. Най-много гласове е спечелила Стефка Петкова от ГЕРБ, само че те не стигат и тя ще премери сили против Павлин Павлинов от Възраждане. 
В Лютиброд  пък на втори тур ще се реши дали в кметството ще се настани Николай Николов от ЗНС или Росица Давидова от Българска социалистическа партия. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР