От кибер заплахите и измами може да пострадат и крайните

...
От кибер заплахите и измами може да пострадат и крайните
Коментари Харесай

Потребителите сами дават данните си на хакерите

От кибер заканите и измами може да пострадат и крайните консуматори, само че и организации, компании. Не можем да приказваме единствено за обособени браншове или сфери. Абсолютно всеки е обиден или заплашен от несигурността, която внесоха във всекидневието ни цифровите технологии.
Това разяснява БНР-Радио София експертът по киберсигурност Владислав Венев.

Ако приказваме на потребителско равнище, най-честите закани са свързани с така наречен фишинг. Невинаги на кибер нарушителя се постанова да разрушава кодове или да прави комплицирани интервенции.

Нова машинация за бързо замогване

Много по-лесно става с заблуждение на потребителя, посредством операция, след която той самичък дава чувствителни данни.

 istock istock
Подхожда се сложно, само че в обществените мрежи към този момент може да се достъпи информация, която е задоволителна за в началото търсене на контакт или за следене и трупане на данни.

" Важното е да си слагаме спънка пред предоверяване. Особено младежите са доста доверчиви на съвсем всичко, които видят в интернет. Трябва да имаме едно мислено, да демонстрираме повече зоркост и съмнение към всичко, което четем ", акцентира Венев.

ChatGPT – по какъв начин да се предпазим от хакерски офанзиви, до момента в който пишем

Той напомни, че законите в другите страни са разнообразни и даже да се откри местоположението на кибер измамника, не всеки път е допустимо да бъде измамен под отговорност.

Фалшификати към този момент се вършат елементарно. Хакерите постоянно са по-изобретателни, не се преценяват със закони, контракти, морал, за разлика от хората, които вземат защитните ограничения против тях, означи още специалистът. И разясни, че хак не произлиза от строшаване, макар всеобщото разбиране на термина по този метод, а значи превъзмогване на затруднение.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР