Три седмици преди президентските избори във Франция лидерът на крайната

...
Три седмици преди президентските избори във Франция лидерът на крайната
Коментари Харесай

Меланшон събра 100 000 на предизборен митинг в Париж


Три седмици преди президентските избори във Франция водачът на крайната левица Жан-Люк Меланшон през днешния ден събра десетки хиляди поддръжници по улиците на Париж за най-голямото си предизборно събитие досега - събитие, на което се показа като претендент против Еманюел Макрон, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Намиращ се на трето или четвърто място в прогнозите за президентския избор, Меланшон, прочут като " Мелан-шоу " поради привличащата тълпата изразителност, имаше за цел да сплоти левите поддръжници.

" Ние ще спечелим! Меланшон! Президент! " - скандираха поддръжниците преди 45-минутната тирада, по време на която непокорен настроеният левичар акцентира контрастите сред него и действащия президент Еманюел Макрон, който съгласно социологическите изследвания е любимец за продобиване на вота. 70-годишният конкурент разкритикува проекта на Макрон за разнообразни способи на преподаване в учебно заведение и поддържа намаляването на пенсионната възраст от 62 на 60 години.

При Макрон ще настъпи, сподели той, " краят на републиканското учебно заведение, краят на единния и неразделен френски народ ". " Гласувайте за мен и ще се пенсионирате на 60 години! "

Представители на акцията на Меланшон обявиха, че на митинга в центъра на Париж са участвали 100 000 поддръжници.

Първият тур на президентските избори във Франция ще се организира на 10 април, а в случай че никой от претендентите не завоюва изрично, на 24 април ще се организира втори тур.

През 2017 година харизматичният Меланшон не съумя да стигне до втория тур на президентските избори, в който Макрон победи крайнодясната претендентка Марин льо Пен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР