Три са заложените точки в дневния ред на 8 февруари.

...
Три са заложените точки в дневния ред на 8 февруари.
Коментари Харесай

Здравната комисия в НС може и да стигне до скандала с правителств...

Три са заложените точки в дневния ред на 8 февруари. Ще се разискват предложенията за промени в Закона за медикаментите, както и Националната здравна тактика 2030 година Заседанието е оповестено за 14:30 ч. Тепърва следва да стане ясно обаче дали здравната комисия ще заседава въобще, или и този път пленарният ден ще се окаже по-дълъг и ще станем очевидци на.

Още от предходната седмица ви вършим съпричастни с корупционния скандал в държавната болница “Лозенец ”. Началникът на Клиниката по кардиология доктор Добри Хазърбасанов алармира за корист с пари на Здравната каса по клинична пътека №20 през фиктивни процедури. НЗОК извърши инспекция по сигнала на Хазърбасанов и изиска над 300 хиляди лв., получени без правно съображение, да бъдат възобновени на Здравната каса. Ръководството на болничното заведение отхвърля да е имало злоупотреби и дефинира вредата за стотици хиляди като “административна неточност ”. След сигнала на Хазърбасанов обаче, началникът на Клиниката по кардиология стана обект на напън и управлението на държавната болница направи опит той да бъде отхвърлен. 

 

В момента по случая тече инспекция на Министерството на здравеопазването, която би трябвало да завърши идната седмица. Писмо, описващо протичащото се, изпратиха медицици от екипа на Хазърбасанов и до здравната комисия в Народното събрание. Екипът ни направи опит да се свърже с ръководителя на здравната комисия Костадин Ангелов от ГЕРБ, с цел да разбере дали той е наясно с писмото, дали и по кое време ще бъде повдигнато като въпрос пред останалите депутати в здравната комисия. Опитът се оказа несполучлив, само че получихме увещание от членове в здравната комисия, че въпросът въпреки всичко ще бъде прегледан. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР