Три ракии е изпил шефът на Пътното управление в Перник

...
Три ракии е изпил шефът на Пътното управление в Перник
Коментари Харесай

Шефът на Пътното управление в Перник шофирал след три ракии

Три ракии е изпил шефът на Пътното ръководство в Перник Петър Басмаджиев, който беше арестуван да кара пийнал. Това е обяснил самият той пред патрулните служители на реда, заяви тази заран Слави Лазов - шеф бранш " Пътна полиция " в ОДМВР-Перник.

" При обход на патрулите в неделя сутринта към 03:30 часа е спрян за инспекция в централна градска част на Перник. Извършената проба е отчела 1,66 промила. Признал е тестът, само че е отказал кръвна проба в наличието на доктора. Признава, че е използвал алкохол, няма спор с полицията ", добави Лазов.

В отговор на въпрос той удостовери, че чиновниците на реда са познали Басмаджиев, само че по думите му това не би трябвало и не е имало значение. Той е бил заловен покрай дома му.

Той посочи, че е почнало бързо досъдебно произвеждане, а материалите са предоставени на проверяващия служител на реда. По закон такова нарушение се санкционира със затвор от 1 до 3 години затвор и лишаване на шофьорската брошура.

Петър Басмаджиев е началник на Пътното ръководство в Перник едвам от месец. Бил и претендент за общински консултант. Преди това се е занимавал с частен бизнес, взел участие е и в приватизационни покупко-продажби.

Очаква се през днешния ден той да бъде уволнен, заяви Българска национална телевизия.

Случилото се става единствено дни, откакто да кара след приложимост на алкохол беше заловен и евродепутатът Ангел Джамбазки. Дрегерът сподели 1,5 промила, само че резултатът от кръвната проба е 1,2 и се чака той да получи единствено административно наказване.

" Срам ме е от постъпката ми ", съобщи Джамбазки, който разкри, че е пил три чаши вино.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР