Три проблема с представения вчера от финансовия министър проектобюджет, вижда

...
Три проблема с представения вчера от финансовия министър проектобюджет, вижда
Коментари Харесай

Нинова за бюджета: 2 млрд. лв. са под въпрос, но Василев ги е разчел като приходи

Три казуса с показания през вчерашния ден от финансовия министър проектобюджет, вижда Корнелия Нинова. " Първият е, че Асен Василев планува доходи, които няма да дойдат. Това значи, че ще би трябвало да се режат разноски. Няма да дойдат и приходите по Плана за възобновяване и резистентност, тъй като Народното събрание не е приело нужните закони. Има спор за парите от БЕХ. 2 милиарда лева са под въпрос, само че Василев ги е разчел като доходи. ", съобщи тя в ефира на водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

" Вторият проблем е фиксацията в 3% недостиг, с цел да влезем незабавно в еврозоната. Това значи рязане на разноски. Третият проблем е замразяването на приходите. Ние предлагаме решение на тези проблеми и ще внесем нашия бюджет. Предлагаме незабавно да се приема законите, с цел да дойдат парите по проекта за възобновяване. Дефицитът вместо 3% да бъде 4%, което значи 1,6 милиарда лева повече доходи ", уточни Нинова. 

По думите ѝ, проектът на Василев решавал казуса с недостига, само че не и с инфлацията. Тя акцентира, че това нямало да ни отдалечи от еврозоната, тъй като имало страни в Европейски Съюз, които били с недостиг над 3%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР