Три партии ще са достатъчни, за да има правителство –

...
Три партии ще са достатъчни, за да има правителство –
Коментари Харесай

Ако Кирил Петков и Асен Василев спечелят, правителство е възможно с 3 партии

Три партии ще са задоволителни, с цел да има държавно управление – това е един от вероятните разновидности за бъдещето на България.

66 депутати ще има " Продължаваме промяната " в 47-ия парламент, в случай че се окаже, че групировката на Кирил Петков и Асен Василев в действителност печели, както излиза от.
Слави: Както се доверявате на водача в самолета, по този начин се доверявате и на мен
Както се доверявате на водача в самолета, по този начин се доверявате и на мен. Това съобщи водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов в директно предаване, изл...

На второ място е ГЕРБ, с 61 депутати. Следват Българска социалистическа партия, с 37 депутати, Движение за права и свободи – 26, Има Такъв Народ – 21, „ Демократична България ” – 18 и „ Възраждане ” – 11.

При тези резултати, ролята на Българска социалистическа партия ще е основна. Напълно допустимо е при коалиция сред социалистите и групировката на Кирил Петков и Асен Василев да се откри какъв да е третият – „ Демократична България ” или Има Такъв Народ. В първия случай, ще има тъкмо 121 депутати – доста нежно, само че болшинство, което значи, че ръководещата коалиция компактно ще би трябвало да върви на работа. Във втория случай ще е по-добре, с присъединяване на Има Такъв Народ – 124 депутати.

Засега тези сметки са прекомерно ранни заради една причина – екзитполът не отразява действителни гласове, а единствено изказвания на гласоподаватели по какъв начин са дали своят вот. Разликите сред екзитпол и действителни резултати постоянно се показват в 3-5 %, даже повече. Ако да вземем за пример " Възраждане " не влезе в Народното събрание, само че останалата класификация се резервира, тогава е допустимо с 3 партии да има и по-стабилно болшинство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР