Ръководената от републиканците Камара на представителите на САЩ прие законопроект

...
Ръководената от републиканците Камара на представителите на САЩ прие законопроект
Коментари Харесай

Камарата на представителите гласува принудителни доставки на оръжия за Израел

Ръководената от републиканците Камара на представителите на Съединени американски щати одобри законопроект на 16 май,  оръжия на Израел, оповестява " Ройтерс ".

С това ще се опита да укори доставките на бомби, до момента в който приканва Израел да направи повече, с цел да отбрани цивилните на фона на войната си с " Хамас ".

Израелският закон за подкрепяне на сигурността беше утвърден с 224 на 187 гласа, значително по партийна линия. Шестнадесет демократи се причислиха към множеството републиканци, които гласоподаваха " за ", а трима републиканци се причислиха към множеството демократи, които се опълчиха на мярката.

Не се чака законът да влезе в действие.  Но приемането му по отношение на политиката на Израел, до момента в който държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху се стреми да унищожи екстремистите, които нападнаха Израел на 7 октомври, убивайки към 1200 души и завладявайки 253 заложници, съгласно към израелските доклади.

Палестинските управляващи настояват, че минимум 35 272 цивилни са били убити по време на израелската акция в Газа.  
 Байдън отделя 1 милиарда $ за оръжейни доставки за Израел
Байдън отделя 1 милиарда $ за оръжейни доставки за Израел

Подкрепа против " Хамас "

Републиканците упрекнаха Байдън, че е обърнал тил на Израел, откакто се изправи пред пропалестински митинги.

" Това е пагубно решение с световни последствия. Очевидно се прави като политически калкулации и не можем да оставим това да остане в действие ", сподели ръководителят на камарата на републиканците Майк Джонсън на конференция с други партийни водачи на 15 май.

Демократите също упрекнаха другата партия, че играе политика, заявявайки, че републиканците изкривяват позицията на Байдън за Израел.

" Това не е съществено изпитание за законодателство, заради което някои от най-произраелските членове на демократическата група в Камарата на представителите ще гласоподават срещу ", сподели водачът на демократите в Камарата Хаким Джефрис на конференция преди гласуването.

Израел, главен адресат на американска военна помощ от десетилетия, към момента би трябвало да получи американско оръжие за милиарди долари, макар забавянето на една пратка от 907 кг и 227 кг бомби и прегледа на други оръжейни доставки от администрацията на Байдън.
 Израел отчаян от решението на Байдън да спре някои оръжейни доставки
Израел отчаян от решението на Байдън да спре някои оръжейни доставки

Итамар Бен Гвир направи обява в X, в която написа " Хамас обича Байдън ".

Съвсем неотдавна на 14 май Държавният департамент реалокира пакет от 1 милиард щатски $ за оръжейна помощ за Израел в процеса на обзор от Конгреса, споделиха американски чиновници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР