Три от най-проблемните терени в район Младост“, които бяха предвидени

...
Три от най-проблемните терени в район Младост“, които бяха предвидени
Коментари Харесай

Фандъкова: Три градинки в Младост, предвидени за застрояване, остават зелени площи

" Три от най-проблемните терени в регион „ Младост “, които бяха планувани за застрояване, ще останат зелени площи. Това са парцелите до бл. 61 и 68 в озеленяването към бул. „ Андрей Ляпчев “; пред бл. 320 на ул. „ Атанас Москов “ и ул. „ Свето Преображение “ и до бл. 401 и бл. 409 на ул. „ Филип Аврамов “. Те ще бъдат разменени със свободни общински терени. " Това заяви в профила си във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Днес притежателите на тези три парцела са дали единодушие за това след извънредно тежки и дълги договаряния. Фандъкова прибавя, че не престават диалозите за разрешаване на още два проблема - до бл. 19 и бл. 70 в „ Младост 1 “. Предстои трите терена да се нанесат в кадастралната карта. Те ще бъдат разменени за общински терени, планувани за строителство, отдалечени от жилищни блокове и са до магазин „ Принцес “ на бул. „ Ал. Малинов “. Веднага по-късно ще бъде приключена процедурата по замяна в общинския съвет, за което, най-малко към този момент, имало единодушие от всички политически сили.

" Благодаря на всички, които работиха градивно, с цел да намерим работещи решения, с които да защитим публичния интерес в баланс с правата на притежателите на парцели. Това не са лесни решения, не са нито толкоз бързи, колкото желаеме, нито стават единствено с общи приказки ", споделя Фандъкова.

И припомня, че по нейна заповед от няколко месеца работна група, отпред с основния проектант на София арх. Здравко Здравков и представители на всички политически сили са разгледали повече от 30 парцела в „ Младост “, планувани за строителство. " Изработихме критерии за оценка на всеки терен – осъществено озеленяване, построена алейна мрежа, несъгласие на подробния проект с общия организационен проект на София, стадий на капиталовото планиране и други ", изяснява столичният кмет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР