Три махали в село Глогово са откъснати, трябва да осигурим

...
Три махали в село Глогово са откъснати, трябва да осигурим
Коментари Харесай

В Градежница и Глогово положението е трагично

Три махали в село Глогово са откъснати, би трябвало да осигурим достъп до там, ще преценим дали с краткотрайни понтони, сподели районният министър Николай Нанков, който отива в Тетевен на път за Велико Търново.

Тежка е обстановката там, продължава бедственото състояние, разяснява министърът пред публицисти в Народното събрание. Максимално бързо би трябвало да се обезпечи инфраструктура - не толкоз възобновяване на обществената инфраструктура, тъй като тя още е залята, сподели той. По думите му особено в селата Градежница и Глогово ситуацията е трагично.

300 души не могат да стигнат до домовете си с коли.

Николай Нанков сподели, че има проблеми и по поречието на река Черни Вит, подкопан е пътят, който е ремонтиран главно през 2011 година Кризисна обстановка - за жалост 99 литра за по-малко от четири часа, има и жертва, разяснява той.

Нашата цел е оптимално бързо да се възвърне инфраструктурата, съобщи районният министър. Той уточни, че огромна част от засегнатата инфраструктура е общинска - пътната и брегозащитната, само че страната няма да остави община Тетевен " в състояние на свободно рухване ", т.е. ще помогне, ще обезпечи запас. Той уточни, че от Министерство на вътрешните работи имат подготвеност бързо да свикат още веднъж изключително съвещание на комисията по бедствия и повреди, както е било за Мизия.

Нанков уточни, че 2 млн. и 400 хиляди лв. ще коства възобновяване на Мизия - на улици и ВиК. Той разяснява, че Мизия към този момент се е върнала към естествения си темп на живот и там са почнали дейности по подсилване на цялата каскада от язовири. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР