Три кораба с общо 115 400 тона зърно и други

...
Три кораба с общо 115 400 тона зърно и други
Коментари Харесай

Над 13 млн. тона храни е изпратила Украйна по море

Три кораба с общо 115 400 тона зърно и други селскостопански артикули  отпътуваха от украинските пристанища в неделя, в това число един, нает от Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации. Това заяви " Интерфакс ", като цитира Съвместния координационен център (СКЦ).

Те са част от Черноморската зърнена самодейност.

BC Callisto, нает от Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации, транспортира 30 000 тона пшеница до Сомалия за следващо прекачване в Етиопия.

Сухотоварният транспортен съд Juniper (25 хиляди тона ечемик и 30 хиляди тона пшеница) се насочва към Израел, а сухотоварният транспортен съд Akson Sara (30,4 хиляди тона царевица) - към Турция.
 Украйна усилва пристанищата за експорт на зърно
Украйна усилва пристанищата за експорт на зърно

Близо 500 кораба са напуснали пристанищата с 12 милиона тона храни за 40 страни

Пет кораба също се насочват към украинските пристанища , които минаха през морския филантропичен кулоар на 4 декември.

" Към 4 декември общият тонаж на зърно и други селскостопански артикули, изнесени от три украински пристанища, е 13 023 448 тона. Общо все още е позволено придвижване на 1046 кораба : 522 за идване в украинските пристанища и 524 за овакантяване на тях, " - се акцентира в известието.

Припомняме, че по-рано през днешния ден беше обявено, че Русия е ожънала пшеница на стойност към 1 милиард $ в Украйна тази година. Това пресметна американската галактическа организация НАСА.

Около 5,8 милиона тона пшеница са ожънати от полета в региони, " които не са били под украински надзор ", се показва в проучването, основаващо се на сателитни фотоси и моделиране.

Общо тази година на територията на Украйна са събрани към 26,6 милиона тона пшеница, което е доста повече от по-ранните прогнози, пресмятат учените, участващи в изследователския план.
 Киев: Русия преднамерено бави доставките на украинско зърно през Черно море
Киев: Русия преднамерено бави доставките на украинско зърно през Черно море

В териториалните води на Турция има опашка от 77 сухотоварни кораба

Въпреки че тазгодишният рандеман е по-малък от миналогодишната рекордна годишна продукция от 33 милиона тона, той е покрай междинното ниво през последните пет години от 27,9 милиона тона.

Украйна обаче нямаше достъп до 22% от тази пшеница в източната част на страната заради продължаващата съветска инвазия.

Общо към 88% от миналогодишните зимни култури са ожънати в региони, които не се управляват от Украйна, съгласно данните на НАСА.

Полетата, които са останали неожънати, са разположение най-вече по фронтовата линия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР