Три години по-късно кампанията за преизбиране на Байдън и представителите

...
Три години по-късно кампанията за преизбиране на Байдън и представителите
Коментари Харесай

„Ню Йорк Таймс“: Демократите в САЩ искат повече Тръмп

Три години по-късно акцията за преизбиране на Байдън и представителите на демократите от целия партиен набор откриха ново решение на неговия политически застой:

Повече Тръмп.

Критикуването на новинарските медии за това, че са дали естрада на Тръмп, е изключено. Тихият блян за това огромните мрежи още веднъж да излъчват онлайн митингите от акцията на Тръмп е в действие.

Зад неправдоподобния блян някогашният президент още веднъж да вдиша политически О2 стои дългогодишната взаимозависимост на демократите от машината за кавги на Тръмп.

Сега демократите се тормозят, че треската на умората от Тръмп е минала и че някои гласоподаватели се отнасят по-меко към индивида, който в миналото са ненавиждали. Много други може би просто не обръщат внимание, защото делът на Тръмп в ежедневния народен дискурс е намалял, макар инцидентните предизборни изявления като неотдавнашното му заричане да " изкорени " политическите си съперници като " паразити ".

Тръмп, който в никакъв случай не е бил считан за божа кравичка, все пак пропусна трите републикански президентски дебата и остана надалеч от главните платформи на обществените медии. Очаква се той да прекара огромна част от идната година в наказателни процеси, които, като се изключи един в Джорджия, няма да бъдат предавани по малкия екран.

Синтия Уолъс, съосновател на New Rural Project, прогресивна група в Северна Каролина, съобщи, че тези дни не е чувала доста за Тръмп от чернокожите и латиноамериканските гласоподаватели от селските региони, върху които се концентрира нейната организация.

" Мисля, че това е като връзка ", сподели тя. " Имаше доста неприятни неща, които се случиха, само че колкото повече се отдалечаваш от неприятните неща, си мислиш, че може би неприятните неща не са били толкоз неприятни ".

Предизборният щаб на Байдън, който постепенно разпростира активността си, залага на това, че откакто гласоподавателите видят изборите като избор сред Байдън и Тръмп, който продължава да бъде мощно поляризиран, те ще оставят настрани запасите си към президента и ще застанат зад него.

Но макар че Тръмп евентуално ще се издигне в публичното схващане с наближаването на ноември 2024 година, надалеч не е несъмнено, че той ще се самоунищожи политически. И към момента не е ясно дали наказателните му процеси ще го създадат по-токсичен измежду умерените и колебаещите се гласоподаватели, или седмиците на правосъдни изяви ще запазят наличието му по-приглушено от нормално.

Други старания на Байдън се радват на стеснен триумф. Кампанията му няма какво да покаже за 40 милиона $, които бяха отделени за рекламиране на икономическите му достижения. А утвърждението към президента, съгласно оповестените този месец изследвания на " Ню Йорк Таймс " и Siena College, е спаднало внезапно измежду чернокожите и латиноамериканските гласоподаватели - демографски групи, които съгласно стратезите са по-склонни да подценяват Тръмп, когато той не е на напред във времето в новините.

" Липсата на ежедневния безпорядък на Доналд Тръмп пред хората сигурно оказва въздействие върху това по какъв начин те правят оценка заплахата от още едно ръководство на Тръмп ", споделя Адриана Шропшир, изпълнителен шеф на BlackPAC, афроамериканска група за политическо образуване. " Важно е да подсещаме на хората каква цялостна и безспорна злополука беше Тръмп ", добавя тя.

Байдън и демократите, несъмнено, не могат да управляват решенията, които новинарските организации вземат, или тематиките, които вълнуват гласоподавателите персонално и в обществените медии. Но акцията на Байдън, която се стреми да трансформира изборите през 2024 година в референдум за това дали Тръмп би трябвало да се върне в Белия дом, може да се опита да насочи националната полемика в неговата посока със своите послания.

Едно от огромните провокации обаче е, че доста американци, които загърбиха някогашния президент, когато той напусна поста си, демонстрират малко интерес да чуят повече за него.

Няколко гласоподаватели, които поддържаха Байдън през 2020 година, а в този момент клонят към господин Тръмп, обявиха, че не са следили тънкостите на активността на някогашния президент след напускането на Белия дом и са склонни да подценяват и отминават предишните му кавги.

" Знам, че доста хора се ядосват за това, което той сподели преди години за " дръж ги за каквото и да е " (изказване на Тръмп за жените), сподели Трина Фортни, 51-годишна търговка на едро от Ковингтън, Джорджия, която е гласувала за Байдън през 2020 година, само че в този момент съжалява за това и поддържа Тръмп. " Това беше малко утежняващо. Но, знаете, това беше преди години. И това е методът, по който момчетата приказват в съблекалнята. Не мисля, че той в действителност би направил това. Мисля, че просто го сподели. "

Артър Тейлър, притежател на бизнес от Меса, щата Аризона, разказа себе си като демократ, който е дал своя вот за Хилъри Клинтън и Байдън, а в този момент споделя, че ще поддържа Тръмп през 2024 година Той споделя, че бизнес климатът е бил по-добър, когато Тръмп е бил президент, и че 91-те обвинявания против него може би не са толкоз неприятни.

" Има толкоз доста неща, които президентът Тръмп прави, които просто не са етични ", споделя Тейлър. Но добавя, че при някогашния президент " има равнище на почтеност и съвсем бистрота, даже по метод, по който може да ни потрябва ".

Подобни настроения накараха щаба на Байдън през миналата седмица да се впусне в лична медийна рецензия, като обществено прикани новинарските излъчвания по мрежовите малките екрани да наблюдават публикациите на " Ню Йорк Таймс " за проектите на Тръмп за имиграционните и депортационните политики, в случай че той завоюва изборите.

" Колкото повече американският народ се сблъсква с това, което е Доналд Тръмп - рисков, краен и променлив човек, който се интересува само от потреблението на властта на държавното управление, с цел да помогне на себе си и на своите другари - толкоз повече го отхвърля ", сподели Амар Муса, представител на щаба на Байдън. " Ние ще продължим да подчертаваме пред гласоподавателите какво е заложено на карта, в случай че Тръмп и неговите доближени бъдат позволени до Овалния кабинет. "

Байдън и множеството му съдружници от Демократическата партия възприеха групов обет за безмълвие във връзка с това, което се обрисува да бъде най-голямата тематика, обвързвана с Тръмп, през идната година - четирите наказателни процеса против него във Флорида, Джорджия, Ню Йорк и Вашингтон.

През август 38 демократи от Камарата на представителите изпратиха писмо до админа на федералните съдилища с искане федералните процеси против Тръмп да бъдат предавани онлайн по малкия екран. Самият Тръмп предходната седмица изиска да бъдат позволени камери в правосъдната зала за процеса му във Вашингтон - искане, на което федералните прокурори бързо се опълчиха.

" Виждате една от скиците на правосъдните художници, гледате я и си казвате, че в действителност не съм сигурен на кой развой е той. Някой обръща ли им внимание? ", сподели в изявление сенаторът Джон Фетърман, демократ от Пенсилвания.

Дона Бразил, деец пълководец от Демократическата партия, съобщи, че решението на Байдън да резервира безмълвие е разрешило на Тръмп да показа делата против него като " едностранен диалог ". " Ние не се ангажирахме с може би ахилесовата пета №1 на Доналд Тръмп, а точно 91-те обвинявания. Ще забележим какво ще се случи, когато го създадем. " ", споделя тя.

Освен за правосъдните процеси демократите копнеят за дните, когато кабелните мрежи предаваха онлайн митингите на Тръмп. За да гледат протест на Тръмп онлайн, в този момент феновете би трябвало да намерят онлайн лъчение или крайнодясна кабелна телевизия като Newsmax.

По този въпрос Тръмп и демократите са склонни да се съгласят.

" Колкото повече хора виждат и чуват Доналд Тръмп и какво възнамерява той за страната, в случай че още веднъж се върне на власт, толкоз по-добре ще е за демократите нагоре и надолу по изборната листа. Неутолимата потребност на Тръмп от внимание работи в интерес на демократите ", споделя Бен Уиклър, ръководител на Демократическата партия в Уисконсин.

Интересът към Тръмп в търсачката Гугъл остава много под равнището, на което беше, когато той беше на поста и се кандидатираше за преизбиране преди четири години. Телевизионните рейтинги за събитието на Тръмп в градската зала на Си Ен Ен през май бяха мощни, само че много под тези, които привлякоха сходни събития през 2016 година и 2020 година

Джесика Флойд, изпълнителен шеф на прогресивната група Hub Project, прикани главните кабелни малките екрани да " припомнят на хората какъв брой неприятни са тези манифестации и какъв брой корозивни са те за нашата народна власт ". " Те би трябвало да покажат и по какъв начин президентът Байдън придава безусловно историческо равнище на вложения в нашата стопанска система ", добавя тя.

Джон Солц, съосновател и ръководител на VoteVets, демократична група на ветераните, предизвести демократите да бъдат търпеливи. " В момента има голяма част от популацията, която не осъзнава, че Тръмп ще бъде републиканският претендент за президент ", сподели той. " Когато това се случи, ще видите друга реакция. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР