Три дни след като Има такъв народ представи състава си

...
Три дни след като Има такъв народ представи състава си
Коментари Харесай

Проектокабинетът на ИТН: Словесни сблъсъци, условия и отказана подкрепа часове преди гласуването в НС

Три дни откакто " ИТН " показа състава си за държавно управление се зародиха нови словесни конфликти поради претендента им за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев.

От " Изправи се БГ! Ние идваме! " взеха решение, че няма да поддържат проектокабинета, а от Българска социалистическа партия сложиха изискване - Илиев да бъде заменен.

Лидерът на Има Такъв Народ се обърна към водачите на Демократична България, ИБГНИ и Българска социалистическа партия с пост в обществените мрежи, откакто политическите сили показаха съществени запаси за оферти от него силов вицепремиер.

" Петър Илиев е мотивът, който си търсите, а повода е, че всички вие очевидно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в по този начин наречената политика ", разгласи Трифонов.

По-рано през днешния ден, още веднъж във " Facebook ", той написа, че в случай че протестните партии не поддържат оферти състав на държавно управление, резултатът ще е изменничество и нови избори.

В пет точки Трифонов изреди и целите, към които " ИТН ", " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме! " и Българска социалистическа партия са постигнали единодушие. Затова съгласно Слави в случай че партиите на митинга не гласоподават в поддръжка на държавното управление, повода няма да е противоречие по някой от изброените проблеми, а друга.

" Но резултатът ще бъде прекъсване и закъснение на всички промени, обективно видяно, изменничество от страна на партиите на митинга, нови избори и наслада за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и неспособност от страна на партиите на митинга да обяснят на българския гласоподавател за какво му предизвикват всичко това ", написа водачът на Има Такъв Народ.

Първа реагира Мария Капон от " Изправи се БГ! Ние идваме! ". Тя отговори със статус с риторичен въпрос в обществената мрежа.

" Предателство ли назовава Слави Трифонов нашето отрицание на хора като Петър Илиев? По-добре скъпи избори, в сравнение с неприятно скъпо държавно управление! Времето тече! ", се споделя в нейната обява.

По-късно " Единна национална партия ", която е част от обединението " Изправи се БГ! Ние идваме! " разгласи, че е взела решение нейните депутати да не поддържат държавното управление, а Мая Манолова заяви, че всички 13 депутати от ИБГНИ са срещу.

" Заявихме неведнъж, че няма да подкрепим държавно управление, което е заслон на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Не можем да създадем компромис с жителите, които желаят държавно управление на смяната ", сподели Мая Манолова.

Българска социалистическа партия сложиха изискване за гласовете си - кандидатурата на Петър Илиев като вицепремиер и министър на вътрешните работи да бъде оттеглена.

" Срокове не даваме. Това е наше предложение до Националния съвет на Българска социалистическа партия, а той ще вземе решение на следващия ден следобяд. Предложението може и да не бъде утвърдено ", съобщи Корнелия Нинова.

Утре заран групата на " Демократична България " дефинитивно ще се произнесе дали ще поддържа кабинета. През почивните дни от " Зелено придвижване ", които са част от демократите, оповестиха, че са срещу.

Хоризонтът пред проектокабинета е сряда, 9 ч. - това е предлагането на " ИТН " за дневния ред на първия пленарен ден на Народното събрание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР