Три дни имаха държавните болници да поставят мобилни пунктове, в

...
Три дни имаха държавните болници да поставят мобилни пунктове, в
Коментари Харесай

Подготвят пунктовете за прегледи пред болниците

Три дни имаха държавните лечебни заведения да слагат мобилни пунктове, в които хора със признаци на ковид да бъдат тествани и преглеждани.

Пред Първа градска болница камион достави фургона за прегледи часове преди крайния период, подложен от Министерството на здравеопазването. Докаран е от общинското сдружение „ Пазари Юг “, заяви бТВ.

„ Няма да е елементарно, сами виждате каква бригада сме създали. Правим всичко допустимо, с цел да успеем за на следващия ден “, сподели ни доктор Цветомир Димитров, който е изпълнителен шеф на болничното заведение.

Подготовка на мобилния триаж тече и пред УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ “. Фургонът там е докаран през вчерашния ден, а през днешния ден към този момент има ток и интернет.

Основната концепция на мобилните пунктове е да бъдат отделени пациентите с ковид от тези, които не са инфектирани. Хората със признаци ще бъдат съветвани от лекари и ще им се вършат бързи проби за COVID-19.

Докторите, които ще преглеждат пациентите, ще са експерти от съответната болница, пред която е подложен фургонът. За пунктовете не е нужна специфична инсталация, само че в пространствата би трябвало да има мебели и електричество.

Имъ възможност от на следващия ден да стартират тестванията на пациентите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР