Три деца с диабет от Варна получиха инсулинови помпи от

...
Три деца с диабет от Варна получиха инсулинови помпи от
Коментари Харесай

Дариха модерни инсулинови помпи на деца от Варна

Три деца с диабет от Варна получиха инсулинови помпи от най-ново потомство. Те са дарени по план на асоциация „ Докосни дъгата ".

Варна

Никол е единствено на 3 години. Преди няколко месеца родителите й схващат, че страда от диабет. Новата инсулинова помпа ще спести на детето напрежението от всекидневното инжектиране на инсулин.
Мария Генчева, майка на Никол: Най-важната стъпка в битката, най-важната стъпка в бъдещото й развиване, тъй като това е метод на живот към този момент.
Съвременният стандарт изисква всички деца с диабет под 7-годишна възраст да имат инсулинови помпи. Здравната каса заплаща за два модела, които не са подобаващи за дребни деца. Дарените обаче са най-ново потомство.
Проф. доктор Виолета Йотова, началник на Първа детска клиника - УМБАЛ „ Св. Марина " - Варна: Тази е помпата, която влиза в по този начин наречената затворена система, която чакаме. Така че разликата е както сред остарял модел автомобил и нов модел с всички екстри.
Инсулиновите помпи, дарени по плана на Асоциация " Докосни дъгата ", към този момент са 25.
Д-р Денислава Ангелова, ръководител на Асоциация „ Докосни дъгата ": Даваме късмет за по-добър живот на децата с диабет. Даваме късмет за по-добър живот за родителите и най-много за майката.
У нас броят на децата с диабет до 5-годишна възраст се усилва.

Според лекарите, тревожната наклонност се дължи най-много на обездвижването и нездравословния метод на хранене.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР