Три бивши шампионки от Откритото първенство на Австралия - Наоми

...
Три бивши шампионки от Откритото първенство на Австралия - Наоми
Коментари Харесай

Големите имена на тениса се завръщат на Australian Open 2024

Три някогашни шампионки от Откритото състезание на Австралия - Наоми Осака, Каролин Вожняцки и Анжелик Кербер - ще се завърнат на " Мелбърн Парк " през януари, като към тях ще се причислят Ник Кирьос и спечелилият от 2022 година Рафаел Надал.

Те са нетърпеливо предстоящи от почитателите на тениса по целия свят, макар че съгласно настоящите имената им не са измежду главните кандидати за купата.

Директорът на шампионата Australian Open Крейг Тайли съобщи, че се чака Надал и Киргьос да се завърнат през 2024 година след съществени контузии в опит да оспорят превъзходството на Новак Джокович на " Род Лейвър Арена ", където досега той има извоювани 10 от рекордните си 24 трофеи от Големия шлем.

Последният спортен мач за 37-годишния испанец беше точно на Australian Open през февруари 2023 година, когато той претърпя шокиращо отпадане във втория кръг от Макензи Макдоналд. Рафаел Надал получи травма на бедрото при провалянето от американеца в директния дуел и беше заставен да пропусне събития като Индиън Уелс, Маями, Мадрид, Рим и Ролан Гарос, преди дефинитивно да приключи сезона си през юни, с цел да се подложи на интервенция на тазобедрената става и да стартира рехабилитация.

Носителят на 22 трофеи от Големия шлем Надал изпадна от топ 100 на ATP Tour за първи път от 2003 година насам заради неналичието на задоволително време за игра. Той можеше само да следи в профил по какъв начин Новак Джокович слага връх за най-вече трофеи от Големия шлем при мъжете - 24, откакто актуалният номер 1 в света завоюва Откритите шампионати на Австралия, Франция и Съединени американски щати през този сезон.

Едва преди няколко дни, Надал удостовери упоритите клюки по отношение на завръщането си на корта през 2024 година " Намирам се в добър стадий от живота си. Досега не знаех дали някой ден още веднъж ще играя тенис, а в този момент откровено имам вяра, че ще го направя ", сподели Надал.

Макар да не прецизира в кое състезание ще направи своя дебют след травмата, всички почитатели на испанеца се надяват това да се случи точно в Австралия. В едно нещо обаче е сигурен - че няма да има никакви упования за идващия сезон. 37-годишният тенисист има намерение 2024 година да бъде неговата прощална година с професионалния тенис и по тази причина няма да се концентрира върху преследването на трофеи и върхове. " Няма да печеля повече Големи шлемове от Новак Джокович, само че ще имам опция още веднъж да се любувам на играта. "

Очаква се австралиецът Ник Киргиос също да се завърне след няколкомесечно спиране, заради травма. Той се отдръпна от миналогодишното Открито състезание на Австралия и прекъсна проектите си за завръщане на Уимбълдън, само че съгласно шефа на АО тренира интензивно и се надява да се завърне в точния момент за издание 2024.

Четирикратната шампионка в шампионатите от Големия шлем и някогашна номер 1 в света Наоми Осака ще направи своето грандиозно завръщане от майчинство при започване на 2024 година Очаква се Осака да стъпи на корта и на завърналия се след няколкогодишна пауза Brisbane International, само че първата ѝ поява на шампионат от ГШ ще бъде точно в Австралия.

Към Осака ще се причислят и колежките ѝ Каролин Вожняцки и Анжелик Кербер. Преди 3 години Вожняцки бе твърдо решена да се отдръпна от корта и да се отдаде изцяло на фамилията си, само че през лятото на 2023 разгласи, че е подготвена да се завърне към тениса. Освен носителка на трофея на АО, датчанката е и някогашна лидерка в международната класация. Анжелик Кербер също е някогашна номер едно в листата, която е подготвена за нови достижения на корта след близо двугодишна пауза.

Турнирът при дамите дава обещание мощна конкуренция и вълнуващи обрати, като онлайн букмейкърите разпореждат най-големи очаквания за триумф на Ига Швьонтек и Арина Сабаленка с коефициенти от 4.00 и 7.00. Също толкоз оспорван ще бъде и шампионатът при мъжете, като челните места в класациите заемат  с 2.15 и 3.30 (към 21.11.2023 г.).


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР