Три бързи, пет досъдебни произвоства и преписка за престъпления, свързани

...
Три бързи, пет досъдебни произвоства и преписка за престъпления, свързани
Коментари Харесай

Разкриха наркооранжерия в Първомайци, британец си гледа нива с канабис

Три бързи, пет досъдебни произвоства и кореспонденция за закононарушения, свързани с наркотични субстанции са стартирани в региона в границите на тематична профилирана интервенция, оповестиха от ОДМВР - Велико Търново.

Инсталация за развъждане на канабис е открита от чиновници на районно управление (на МВР) Горна Оряховица.На 11.08.2023г. в осъществяване на СПО е осъществено претършуване в парцел в гр. Долна Оряховица, населяван от 26-годишен гражданин на гр. Г. Оряховица. Иззета е полиетиленова торбичка, съдържаща към четири грама канабис. В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия е осъществен оглед на парцел в с. Първомайци, като в подземно помещение се откри построена апаратура, оборудвана с термохидроизмервателна станция, осветителни тела, въздушен филтър и таймери. Намерени са три саксии с рохка почва и отрязани стъбла. По пода са открити останки от растителна маса, която при изработен полеви наркотест реагира на канабис.

Растения канабис са открити в парцел в с. Хотница. В рамките на спецоперацията е осъществена инспекция в дома на 59-годишен великобританец, при която са конфискувани 23 растения от рода на конопа с друга височина. От стопанска сграда е конфискувана суха зелена листна маса марихуана с общо тегло 339 грама. Продължително пребиваващият жител е арестуван за период до 24 часа.
В ОДМВР Велико Търново е формирано Директива за птиците за развъждане и държане на наркотични субстанции. На 12.08.2023г. причинителят е притеглен в качеството на обвинен.

При инспекция на жилищен парцел във Велико Търново на ул. “Чумерна ” служителите на реда почукали на приземния етаж, населяван от осъждан 23-годишен мъж, той предава две кутийки и два полиетиленови плика съдържащи общо три грама канабис. 

На същата дата в Свищов в апартамент, населяван от 26-годишен мъж, е конфискувано топче марихуана с тегло към един грам. 

В гр. Бяла църква е осъществена инспекция на 18-годишна жителка на града. Момичето предава непринудено саморъчно свита цигара и найлонов плик, съдържащи зелено-кафява листна маса, за които декларира, че са упоителен чай. Установено е, че сухата зелена маса, реагира на полеви наркотест на амфетамин и е с тегло един грам.

Канабис и растения марихуана са открити в парцели в гр. Долна Оряховица. В помещение обособено като мазе е конфискуван плик с към 450 грама суха растителна маса. В прилежащо запустяло дворно място, също употребено от 34-годишния жител, са открити седем растения от рода на конопа, засадени в саксии и кофи

Канабис е конфискуван и от жилище, населявано от 23-годишен мъж в същия град. Намерена е полиетиленова свивка, съдържаща към четири грама суха растителна маса канабис, осведомят от ОДМВР.

 Канабис и амфетамин са открити от чиновници в районно управление (на МВР) Павликени в гр. Бяла църква. При инспекция 29-годишен гражданин на града  непринудено предава две свивки канабис и найлонов плик, съдържащ амфетамин с тегло два грама.
     Още канабис е открит в 21-годишен търновец ул. " Ален мак " в остарялата столица е осъществена инспекция, при която е конфискувана листна маса с тегло към три грама.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР