Три български документални филма ще имат премиери на София филм

...
Три български документални филма ще имат премиери на София филм
Коментари Харесай

Три български документални филма с премиери на София филм фест“

Три български документални кино лентата ще имат министър председатели на „ София филм фест “ (СФФ), оповестяват от „ Арт фест “.

„ Оловният боец “ е най-новият документален филм на Костадин Бонев, отдаден на поета Александър Петров, чиито стихове звучат онлайн и до през днешния ден в репертоара на десетки обичани български групи и реализатори като Лили Иванова, „ Тангра “, „ Сигнал “, „ Фактор “, „ Д2 “, Кирил Маричков, Стенли.

„ Оловният боец “ е филм за персоналната независимост като висша полезност. Има поети, чиито пера черпят ентусиазъм от гласовете нацяло потомство. За очевидците на българския преход - това е викът за независимост на хиляди „ оловни бойци “. Посланията на поетите могат да бъдат скандирани, могат да се пеят и един път запомнени, се трансформират във верую за доста хора ", описват от СФФ.

„ Войник на ориста “ е трети документален филм на Касиел Ноа Ашер. Посветен е на артиста Йосиф Шамли, приключил трагично житейския си път. Пред камерата неговите другари и близки „ реставрират “ предишното му, основават вероятното му настояще, мечтаят за допустимото му „ бъдеще “. Подобно престъпно следствие, търсещо претекстовете за една ненавременна гибел - героите във кино лентата правят самобитна дисекция на възходите и неуспехите, триумфите и подозрението, вярата и копнежите в битието на човек избрал специалността артист в България, описват от СФФ.

Светла Цоцоркова и Светослав Овчаров за първи път се появяват освен като съсценаристи, само че и като сърежисьори в най-новия си документален филм „ Герой на нашето време “. Техният воин е строител. Той е почтен и непосредствен. Нравствената му система постоянно влиза в несъгласие с обществото. За някои той е вманиачен, за други е извор на бездънни афоризми. Да живееш живота си почтено и без взаимни отстъпки в наше време е мъжество. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР