Третото издание на конференцията ESG&FRIENDS, организирана от първата специализирана медия

...
Третото издание на конференцията ESG&FRIENDS, организирана от първата специализирана медия
Коментари Харесай

Остават броени дни до третото издание на конференцията ESG&FRIENDS

Третото издание на конференцията ESG&FRIENDS, проведена от първата профилирана медия за разпространение на ESG в България – ESGnews.bg, ще се организира на 27 февруари в хотел Хилтън София. Специален гост-лектор на форума, който тази година ще бъде под мотото “Re-position, Re-think, Re-grow ”, е проф. д-р Уейн Висер – един от най-влиятелните специалисти по ESG в света. Той е международно приет публицист, преподавател, учен, кино продуцент, обществен бизнесмен и футурист, фокусиран върху устойчивото развиване, корпоративната обществена отговорност и основаването на интегрирана стойност. Преподавател е в Cambridge University и Antwerp Management School.

Проф. Висер е и шеф на мозъчния концерн Kaleidoscope Futures, създател на CSR International, някогашен шеф на услугите за резистентност в KPMG и стратегически анализатор в Capgemini. Написал е 43 книги, в това число бестселъра на Amazon “Thriving ”, който ще подарим на нашите сътрудници и участници в уъркшопа по време на събитието. Проф. Висер ще организира практическата част в следобедните часове, в която участниците ще имат опцията да разрешат съответни проблеми.

Гост-лектор в третото издание на ESG&FRIENDS ще бъде и Индира Карталози, шеф в Kaleidoscope Futures, учител и оценител на курсове в Института за Устойчиво ръководство към Кеймбридж. Опитът на Индира варира от резистентност и обществени предприятия към правата на индивида и трансформиращото водачество. Индира е създател на Sustainability Leadership Kosovo и е приета като един от Топ 100 водачи по КСО.
Регулации, провокации и благоприятни условия
В панелните полемики по време на форума ще бъдат наранени тематиките за ESG регулациите, компликациите, провокациите и опциите пред бизнеса, свързани с устойчивото ръководство и водачество. Ще почерпим и опит от образеца на огромните компании, опериращи в България и ще научим по какъв начин ESG може да донесе изгоди и да се трансформира в мотор за бизнеса.

Сред гостите в панелните полемики ще бъдат редица представители от бизнеса, измежду които изпълнителният шеф на Shell България и Гърция Камелия Славейкова, изпълнителният шеф и ръководител на УС на Уникредит Булбанк Цветанка Минчева, изпълнителният шеф на Lidl България Милена Драгийска, ръководителят на Надзорния съвет на “Асарел Медет ” Димитър Цоцорков, генералният управител на Филип Морис България Деймиън Пинтос, изпълнителният шеф на Българската мрежа на Глобалния контракт на ООН Даринка Георгиева, шеф “Корпоративна политика ” в Йетел България Михаела Калайджиева, изпълнителният шеф на Фонд на Фондовете Павел Лисев, директорът на фонда за дялови вложения Invenio Partners Елвин Гури и Денислав Борисовот denkstatt.

Представители на академичната общественост и на работодателските организации също ще вземат присъединяване в третото издание на ESG & FRIENDS. Сред тях са деканът на Стопанския факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски ” доц. д-р Атанас Георгиев, доц. д-р Марина Стефанова, директор на магистърската стратегия „ Отговорно и стабилно ръководство “, началник на ESG Lab и ESG Academy, доц. доктор Милена Ангелова, основен секретар на АИКБ, вицепрезидент на SGI Europe и член на Европейския стопански и обществен комитет, Евгения Троанска, която има 20 години професионален опит в региона на финансовото консултиране и съставлява SGI Europe в EFRAG, Илияна Павлова, шеф на отдел „ Индустрия и околна среда “ в БСК.

По време на форума ще научим повече и за Норвежкия финансов механизъм и ще разберем по какъв начин норвежкият бизнес приема ESG регулациите, и в частност МСП, както и за положителни практики от Норвегия от Карстен Ауст. Той има богат опит в създаването и ръководството на интернационалните планове.
Практическа част
В следобедните часове проф. доктор Уейн Висер и Индира Карталози ще проведат уъркшоп на тематика: “Thriving in Practice: Systems Thinking and Integrated Value ”, в който ще споделят научните правила на напредъка с на практика извършения, които вкарват техниката на редовно картографиране.

Участниците ще научат шестте стъпки на интегрираното ръководство на цената, в това число пренастройване на сътрудниците (същественост на заинтригуваните страни), възобновяване на правилата (бизнес ценности), прецизиране на задачата (стратегически цели), преоценка на успеваемостта (отчитане на ESG) и препроектиране на портфейли (продукт/услуга иновация).

Уъркшопът ще бъде интерактивен, с групови извършения и полемика с участниците. Билети за него можете да закупите ТУК.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР