Третото издание на Анталийския дипломатически форум бе официално открито днес.

...
Третото издание на Анталийския дипломатически форум бе официално открито днес.
Коментари Харесай

Хакан Фидан: Трябва да потърсим начини за сближаване между Русия и Украйна

Третото издание на Анталийския дипломатически конгрес бе публично намерено през днешния ден. Събитието, което се организира в конгресния център „ Нест “, ще продължи до 3 март, предава Българска телеграфна агенция.

В церемонията по откриването участваха външният министър на Турция Хакан Фидан и президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Темата на интернационалното дипломатическо събитие тази година е отдадена на насърчаването на дипломацията като средство за превъзмогване на рецесиите. Във форума вземат участие редица президенти и министър председатели, в това число българският президент Румен Радев.

По време на речта си на откриването на форума външният министър Фидан открои проблемите, с които сега се сблъсква интернационалната общественост, в това число рецесията в линията Газа, войната в Украйна, спора в Сирия.

Форумът, който слага акцент върху плурализма и действителните проблеми, в този момент е основен инструмент в дипломацията, сподели Фидан.

Той уточни още, че този следобяд се чака да бъдат разисквани разновидности за прекъсването на кръвопролитията в Газа.

По мотив на спора сред Русия и Украйна Фидан означи, че е належащо да се търсят способи за доближаване сред двете воюващи страни и за образуване на разговор.

Конфликтът сред Русия и Украйна продължава към този момент трета година. В същото време Турция e по-подготвенa от всеки път да окаже всякакво подпомагане за образуване на мирни договаряния, съобщи Фидан.

По думите на турския министър актуалният интернационален ред не води до мир, непоклатимост, правдивост и тъждество. Според него е „ явно, че интернационалната система последователно отслабва в този интервал, когато са нужни мощни институции и партньорства “.

Фидан сподели също, че Tурция работи за обезпечаване на сигурността на корабоплаването в Черно море и безвредното превозване на зърнo.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР