Третодивизионният Порденоне изненада елитния Каляри и го победи с 2:1

...
Третодивизионният Порденоне изненада елитния Каляри и го победи с 2:1
Коментари Харесай

Отбор от Серия С изхвърли Каляри от Купата на Италия, Интер потрива доволно ръце

Третодивизионният Порденоне изненада елитния Каляри и го победи с 2:1 като посетител в мач от четвъртия кръг на шампионата за Купата на Италия. По този метод Порденоне се класира за осминафиналите, където ще се изправи против гранда Интер и то на стадион “Джузепе Меаца” в Милано. Така възможностите за миланско дерби на 1/4-финалите се усилват. Градският противник на Интер - Милан, ще играе на “Сан Сиро” на 1/8-финалите с успехите от дербито сред Киево и Верона.

FISCHIO FINALE alla @SardegnaArena: #CagliariPordenone 1-2, finisce qui l'avventura dei rossoblù in #TIMCup pic.twitter.com/euauzmRm6W
— Cagliari Calcio (@CagliariCalcio) November 28, 2017
Скромният отбор на Порденоне сега е четвърти в класирането на своята Група “B” в Серия “C”. Каляри пък е 13-и в подреждането на Серия “А”.

Испанският халф Мигел Анхел изведе Поредноне напред в резултата с гол още в 8-ата минута, като изненада вратаря на Каляри с шут отвън наказателното поле. Десет минути по-късно домакините от Сардиния изравниха посредством Даниеле Десена, който бе изтърван от отбраната на гостите в наказателното поле на третодивизионния отбор, само че в 62-ата минута Алесандро Басоли донесе успеха на Порденоне с удар с глава след центриране от корнер.

Тази вечер ще се изиграят още две срещи от четвъртия кръг: СПАЛ 2013 - Читадела и Сампдория - Пескара.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР