Трето издние на ИКТ школата за ученици от пети до

...
Трето издние на ИКТ школата за ученици от пети до
Коментари Харесай

VMware и фондация „Миню Балкански трета лятна школа за ученици

Трето издние на ИКТ школата за възпитаници от пети до девети клас ще проведат това лято VMware и фондация „ Миню Балкански “. Тя е ориентирана кум младежи с интерес към компютърни науки. Децата ще научат основите на програмирането, облачните технологии и Интернет на нещата.

Таксата за присъединяване в новата “Лятна школа по информатика и облачни технологии “ e 250 лева, като в сумата се включва цялостен интернат. Преди това обаче учениците би трябвало напишат мотивационно писмо, в което да опишат интереса, желанието и опита си в региона на програмирането и компютърните технологии.

 VMware и фондация Миню Балкански трета лятна школа за възпитаници

И тази година VMware ще обезпечи 10 стипендии за деца, които желаят да бъдат част от профилираното лятно учебно заведение. Доброволци от компанията ще бъдат ръководители и лектори, които ще оказват помощ на децата за теоретичното и практическо образование. Организаторите разясняват, че молбите за записване ще бъдат одобрявани по ред на приемане до запълване на местата.

Младите софтуерни запалянковци ще схванат по какъв начин да основат „ виртуален компютър “ в облака, да образуват гигантска мрежа, наречена Интернет на нещата, както и ще водят диспути за приложенията на облачните компютърни технологии в живота ни

„ За трета поредна година си сътрудничим с VMware, с цел да предложим на младото потомство място, където децата могат да учат и да се развиват в една от най-динамичните и значими области на нашето време. Щастлив съм, че базата в с. Оряховица ще приюти младите гении още веднъж “, сподели професор Минко Балкански, създател на фондация “Миню Балкански”.

„ Във VMware България влагаме извънредно доста в начинания, които основават благоприятни условия за качествено обучение за младите гении с интерес в областта на компютърните науки. „ Лятна школа по информатика и облачни технологии “ е самодейност, с която целим да събудим интереса на учениците към осведомителните технологии и да им помогнем да развият умения и познания, които в бъдеще ще ги трансфорат във висококвалифицирани и мощно конкурентноспособни фрагменти на международно равнище “, показа Диана Стефанова, ръководещ шеф на VMware България.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР