Третият ден на Евро 2020 идва с три нови срещи

...
Третият ден на Евро 2020 идва с три нови срещи
Коментари Харесай

Евро 2020: Англия се изправя срещу отбора на Хърватия

Третият ден на Евро 2020 идва с три нови срещи от шампионата. 

Включват се и тимовете от Група D, като в игра ще забележим и един от посочените за любимци преди шампионата - Англия , която се изправя срещу тима на Хърватия на стадион " Уембли " в 16:00 часа. Съдия ще бъде италианецът Даниеле Орсато. 

През 2018-а тези съпирници изграха две срещи и си размениха по една победа. 

За Англия това е десето присъединяване на Европейско състезание, в които не нааправи нищо запаметяващо се - единствено един полуфитал, само че през далечната 1996 година. 

В късата история на Хърватия за националния й отбор по футбол това ще е шесто присъединяване в шампионата.  

Стадион " Уембли ",   в лондонското предградие " Уембли ", със своите 90 000 седящи места е вторият по величина в Европа след стадион " Ноу Камп "  в Барселона и най-големият в света измежду стадионите, на които всички места са покрити с козирка. Много хора го назовават с името Новия Уембли, с цел да го разграничат от остарелия стадион, намирал се на същото място и опустошен през 2003-а.

Официалното предаване на ключовете на новия стадион на неговите притежатели от Футболната асоциация се състоя на 9 март 2007 година.

Новият терен на " Уембли " е ситуиран с 5 м по-ниско от терена на остарелия стадион. Размерите му са 105 x 68 м, т.е. той е малко по-тесен от остарелия терен. Козирките на новия стадион тежат 7000 тона и покриват повърхност от 44 500 м2. От тях 16 000 м2 са преносими и могат да се повдигнат до височина от 50 м над терена. Хоризонталната и отвесната пъргавина е направена за регулирането на сянката, падаща върху терена в безоблачен ден.

Две срещи ще има и в група С. 

От 19 часа Австрия  е " хазаин " на дебютанта в шампионата Северна Македония . Те ще играят на “Арена Национала ” в Букурещ. Срещата ще управлява съдията Андреас Екберг от Швеция. 

Двата тима имат напълно пресни мемоари от играта си, защото бяха в една група и в квалификациите за Евро 2020. Западните ни съседи загубиха с 1:4 в Скопие и с 2:1 при гостуването.

На австрииците също не им върви в този шампионат. Те ще запишат трето присъединяване на финалите му. 

Футболната федерация на Република Северна Македония доби правото да взе участие в шампионати, проведени от ФИФА и УЕФА, през 1994 година, когато е призната за член на двете организации. На Евро 2020 е първото й присъединяване на огромен футболен конгрес.

„ Арена Национала “  (на румънски: Arena Națională) е многофункционален стадион в Букурещ. Той приема мачовете на националния тим на Румъния, финала за Купата на Румъния, както и Суперкупата на Румъния. Финалът на Лига Европа през 2012 г. се организира на този стадион.

Съоръжението е издигнато на мястото на някогашния Национален стадион и е с категория 4 звезди на УЕФА. Инвестицията за построяването му е за 234 млн. евро.  Стадионът е открит на 6 септември 2011 година с квалификационен мач от Група Г за Евро 2012 между Румъния и Франция. По време на срещата, тревата на терена бива развалена изцяло за по-малко от 10 минути, много неудобно поради сумата изхарчена за стадиона.

Нидерландия и Украйна ще изиграят мач №5 от Евро 2020. Срещата им е на " Йохан Кройф Арена " в Амстердам от 22 часа, а съдияя е Феликс Брих от Германия. 

За футболистите от " Ниската земя " това ще е десето присъединяване на Европейско състезание, само че тима пропусна последните две.  

Най-голям триумф записват през 1988 година във Федерална Република Германия, където стават първенци, а на полуфинала побеждават домакините с 2:1, като по този метод се реваншират за изгубения край на международното състезание отново тук, през 1974 година. През 2000-а дружно с Белгия семейства на 11-то Европейско първенство и доближава до полуфинал - с Италия, изгубен откакто изпускат 5 дузпи.

Националният тим по футбол на Украйна ще играе на трето Европейско състезание. През 2012 Украйна взе участие за първи път и на европейско състезание, когато е хазаин дружно с Полша. Отборът обаче отпада още в груповата фаза.

" Йохан Кройф Арена "  (на нидерландски: Johan Cruijff ArenA; предходно наименование – " Амстердам Арена " ) е най-големият стадион в Нидерландия, който е издигнат през интервала 1993-1996 година, а цената му е 140 млн. евро. Официалното му разкриване е на 14 август, като от този момент се употребява за футболни и ръгби мачове, концерти и други спортни събития като мачове по кикбокс (това е един от най-популярните спортове в „ страната на лалетата “). Стадионът разполага с преносим покрив и е с потенциал от 53 052 места. По време на концерти или други събития, където сцената е в средата на терена, местата се усилват до 68 000.

" Йохан Кройф Арена " е дом на нидерландския футболен гранд " Аякс “ още от основаването си, като е измежду стадионите, на които се играят мачовете от Евро 2000.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР