Трети страни, особено съюзниците в НАТО, по-добре да не изискват

...
Трети страни, особено съюзниците в НАТО, по-добре да не изискват
Коментари Харесай

Хюрриет: Турция не иска натовски кораби в Черно море, моли България за сдържаност

Трети страни, изключително съдружниците в НАТО, по-добре да не изискват изпращането на военните си кораби в Черно море по време на войната сред Украйна и Русия, сподели турският министър на защитата, предупреждавайки ги да не трансформират Черно море в зона на конкуренция.

„ Искаме салдото да не се нарушава тук [в Черно море], в границите на правилото на районна благосъстоятелност и доминирането на обстановката от страна на крайбрежните страни ", съобщи той.

" Ако салдото се утежни, вероятността събитията да излязат отвън надзор е доста огромна. Да не трансформираме Черно море в среда на конкуренция. Това споделяме намерено “, сподели министърът на защитата Хулуси Акар на 25 април.

Акар повтори, че Турция приканва трети страни по общителен метод да стоят надалеч от района по време на войната, без да е належащо да анулират Конвенцията от Монтрьо, която контролира прекосяването на турските проливи по време на война и мир. Турция разгласи, че стартира да постанова член 19 от конвенцията, който лимитира прекосяването на военните кораби на враждуващите страни Украйна и Русия през турските проливи.

Турция е член на НАТО и интензивно се пробва да посредничи сред Москва и Киев за помирение. Не се причисли към глобите на Европейския съюз и Съединени американски щати против Русия.

Продължаването на войната може да сътвори сензитивност при положение, че военните кораби на НАТО влязат в Черно море, сподели Акар, припомняйки смисъла, което Турция придава на стабилността в района.

„ Имаме няколко оферти за поддържане на стабилността на Черно море: Не се вълнувайте, не се паникьосвайте. Това може да провокира суматоха и от другата страна. Дезинформацията може да докара до недоумение. Нека почитаме границите и суверенитета на Украйна, само че въпреки това дано не вършим нищо, което може да се схване като провокация от другата страна “, сподели Акар.

Турция приканва България и Румъния да се сдържат

На въпрос за предложение на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин за основаване на патрулна задача на НАТО против съветските действия в Черно море в сходство с " упованията " на Румъния и България, Акар загатна, че Турция не е за сходна самодейност, казвайки: „ Ние споделяме на България и Румъния да работят сдържано. "

Турция от дълго време се пробва да държи Черно море отвън въздействието на НАТО, с цел да не усложнява обстановката сред алианса и Русия. На въпрос дали сега има боен транспортен съд на НАТО в Черно море, Акар отговори „ Не “.

По отношение на връзките със Съединени американски щати Акар уточни като най-важния двустранен проблем продължаващата поддръжка за [кюрдската] YPG от Вашингтон в битката против ИДИЛ в Североизточна Сирия.

„ Най-важният проблем сред Турция и Съединени американски щати е отводът на последните да признаят, че YPG е терористична организация. Ние споделяме: „ ПКК е равна на YPG. “ Твърдението, че YPG е друго от ПКК, бърка в главите ни. На тези терористи бяха предоставени тонове помощ и това не е в сходство с духа на съюза ", съобщи той.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР