Трети неуспешен опит за избор на председател на Столичния общински

...
Трети неуспешен опит за избор на председател на Столичния общински
Коментари Харесай

При третия опит Столичният общински съвет отново не избра председател

Трети несполучлив опит за избор на ръководител на Столичния общински съвет. Днешното съвещание продължи към 4 часа, а претендентите за ръководител бяха четирима.

Изненадата пристигна с изявлението на Борис Бонев, който съобщи, че този път ПП-ДБ и " Спаси София " няма да имат претендент за председателското място.

„ Търсим поддръжка за политики, няма никакви сглобки “, сподели кметът на София

Българска социалистическа партия още веднъж заложиха на Диана Тонова. „ ИТН “ предложи Пламен Данаилов, а „ Възраждане “ – Красимир Гълъбов.

Тонова и Гълъбов стигнаха до балотаж, само че гласовете и за двамата бяха надалеч от нужните 31. От ГЕРБ още веднъж не издигнаха претендент.

„ Това, което се потвърди, е, че без групата на ПП-ДБ и " Спаси София " избор на ръководител няма по какъв начин да има “, изясни Борис Бонев.

„ Много е значимо да се знае дали това са политически игри, с цел да може на последващо съвещание една нова сглобка сред тях и Българска социалистическа партия да бъде решаваща “, разяснява Антон Хекимян от ГЕРБ.

Ограниченията влизат в действие от на следващия ден

„ Виждате безусловно безотговорното държание на двете най-големи групи в Общинския съвет. Едните от ГЕРБ не издигат претендент и не вземат участие, а другите взеха решение да си отдръпват своя претендент и да си създадат бюлетините невалидни “, уточни Иван Таков от Българска социалистическа партия.

„ Те са в сглобка и коалиция на национално равнище. Кое ги стопира да са в сглобка и на локално? Ако не желаят да ръководят София – ние имаме собствен претендент “, изясни Деян Николов от „ Възраждане “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР