Трети ден противници на ваксинацията и въвеждането на зелени сертификати

...
Трети ден противници на ваксинацията и въвеждането на зелени сертификати
Коментари Харесай

Трети ден на протести в Бургас (СНИМКИ)

Трети ден съперници на имунизацията и въвеждането на зелени документи за достъп до публични места на закрито стачкуваха в Бургас. Близо 80 души се събраха пред Регионалната здравна ревизия и с шествие минаха по булевардите „ Сан Стефано “ и „ Христо Ботев “ до Областната администрация в града. За малко беше затруднено придвижването на колите, защото те се движеха единствено в едното платно.Трети ден митингите минават по еднакъв сюжет. Те стартират с протест пред Регионалната здравна ревизия, не престават с шествие до Областната администрация, по-късно протестиращите още веднъж се връщат пред здравната ревизия като се движат по пешеходната улица „ Александровска “. По пътя си те скандират „ Свобода “, „ Долу маските “ и „ Събуди се Бургас “.   
" Не желая да се имунизирам и няма. Никой не е в положение да ме задължи. С револвер да застанат против мен, отново няма да се имунизирам. От Несебър сме, всеки ден сме тук. И ще продължаваме до дъно. "

" Не съгласна с това да ми лимитират правото на работа и на живот. Изискват ми от мен да се имунизирам, да имам документ. Аз не желая да поставям ваксина. "
На метри от протестиращите пред РЗИ пък още веднъж на дълга опашка чакаха хора за имунизация.  " Татко и майка починаха. Бог да ги елементарни. Татко умря на 28 април, в този момент ще му вършим 6 месеца. А майка - на 13 май. От коронавирус и двамата. Трябва хората да се имунизират, с цел да изберат живота. По-малкото зло. "
" Избрах да се имунизирам, с цел да предпазя фамилията си. Няма по какъв начин. Искам да си пребивавам живота свободно. "
Протестите против въвеждането на зелен документ ще продължат и през почивните дни. 

Хроника на митинга:

В Бургас близо 80 души се включиха в митинга  днес против въвеждането на “зелените документи “. Той се провежда от политическа партия и се организира за трети ден през РЗИ – Бургас. По същото време беше деклариран и митинг на работещите в ресторантьорството и хотелиерството, само че поради променения час на политическата акция, който съответства с техния, те го анулираха.  



С шествие протестиращите минаха по бул. “Хр. Ботев “ и придвижването на колите и рейсовете се осъществяваше в едното платно. Те скандираха „ Долу маските! “, „ Медицински фашизъм “, „ Не на зелените документи! “ и други



Протестиращите стигнаха до Областна администрация и упорстваха за среща с обл. Управител Мария Нейкова. Посрещна ги зам. регионалният шеф Асен Бонджев, който изясни, че Нейкова не е в постройката. Агресивна жена внесе ужас в множеството с  обиди, викове и закани, само че беше отстранена.



Недоволните обявиха, че в понеделник още веднъж ще дойдат до Областна администрация и в случай че не се срещнат с губернатора ще блокират постройката. След това множеството още веднъж потегли към РЗИ – Бургас, само че по ул. „ Александровска “, за  кратко беше блокирано придвижването в региона на Централната автобусна спирка на бул. „ Сан Стефано “. След като протестиращите изпяха химна на България, блокадата беше вдигната и митинга завърши. Организаторите обявиха, че плануват да проведат шествия и през почивните дни.  



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР