Третата вълна на коронавируса затихва. При втората и третата вълна

...
Третата вълна на коронавируса затихва. При втората и третата вълна
Коментари Харесай

Катя Сунгарска: Намаляват повикванията в Спешната помощ, третата вълна затихва

" Третата вълна на ковид затихва. При втората и третата вълна имахме по 600-700 повиквания за една 12-часова работна промяна, а в този момент се движим към 400 ", заяви в предаването " Тази заран " представителят на Спешната помощ в София Катя Сунгарска. " Имаме терзания освен това отваряне на всичко в този момент, дали след седмица – две няма още веднъж да има растеж на случаите ", добави тя.

" Направена е невероятна организация, стиковани са координационната централа, екипите и всички звена, само че за жалост дефицитът на фрагменти остава ", означи Сунгарска. " В последната година – две има повече младежи, които желаят да дойдат да работят при нас. Спешна помощ е може би най-голямата школа за един доктор ", счита тя.

" Кадровият недостиг в Спешната помощ е от години, тъй като това е доста тежко за работа място ", означи Катя Сунгарска. По думите и за всяко позвъняване екипите не знаят къде отиват и дали ще бъдат посрещнати с експанзия или с признателност. " Екипите съвсем нямат опция да се приберат до централата, те са от адрес на адрес – отиват до болница, в случай че се постанова хоспитализация и по-късно на нов адрес ", изясни тя и даде образец със случай, при който почерпен „ пациент “ заплашва доктор с нож. По думите й случаите на експанзия към незабавните медици са по-малко по време на пандемята.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР