Третата ракета в света Рафаел Надал стана шампион на турнира

...
Третата ракета в света Рафаел Надал стана шампион на турнира
Коментари Харесай

Рафа Надал взе класиката с Джокович и спечели десета титла в Рим

Третата ракета в света Рафаел Надал стана първенец на шампионата от сериите Мастърс в Рим. Във финалния мач Рафа се наложи над миналогодишния първенец и лидер в международната класация Новак Джокович със 7:5, 1:6, 6:3. Оспорваният дуел продължи 2 часа и 49 минути.

Tова е десета купа за Краля на клея в италианската столица и 62-а на червени кортове.

В първия сет сърбинът поведе с 2:0 с пробив, само че Рафа съумя да го върне неотложно и обезврежда преимуществото на противника си. В 11-ия гейм пък се пропука Джокович, а Надал се възползва от тази неточност, поведе с 6:5 и затвори в своя изгода началния сет, който продължи 1 час 14 минути.
 Снимка 531041
Източник:

Джокович имаше компликации при започване на втората част, само че последователно набра скорост, усъвършенства доста сервиса си и след два пробива завоюва безапелационно сета, изравнявайки резултата. Ситуацията обаче се промени в решителния трети сет и този път Надал доминираше, с цел да завоюва частта и надлежно мача, написа БГНЕС. След финала в Рим Надал редуцира изоставането от Джокович в мачовете посред им до най-малко (28-29). Наградният фонд на Мастърса в Рим е 2 563 710 евро. За успеха си испанецът ще получи повече от 245 000 евро.
 Роджър Федерер: Обичам да спечелвам медали за родината си
Роджър Федерер: Обичам да спечелвам медали за родината си

" Спортистите не знаят какво тъкмо се случва с Олимпийските игри "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР