Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обясни решението си да остави

...
Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обясни решението си да остави
Коментари Харесай

Алегри: Игуаин е играч, който може да решава мачове

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри изясни решението си да остави Гонсало Игуаин на аварийна пейка в мача с Олимпиакос (2:0) в Шампионската лига. Според него аржентинецът е посочил неубедителна форма в последно време и това го е предиздвикало да не заложи на него от първата минута. Пипита обаче оказа помощ доста за триумфа на “бианконерите” откакто се появи от аварийна пейка и означи първия гол в мача. Алегри пък съобщи, че той си остава състезател, който може да взема решение мачове.

“Аз взех решението за Игуаин. Той не бе в задоволително добра форма спрямо другите ни нападатели. Тази вечер обаче се движеше надалеч по-бързо и имаше вярната настройка. Никога не съм имал проблем с него и в никакъв случай няма да имам. Той си остава футболист, който може да взема решение мачове”, съобщи Алегри.

Наставникът разяснява и представянето на целия тим в мача, който бе извоюван с много старания.

“Тази вечер Ювентус игра интелигентно и търпеливо. Поехме някои опасности на контраофанзива. Олимпиакос неотдавна смени треньора си и отборът се показа доста устойчиво в отбрана. Те добре затваряха пространствата, а и ние не движехме топката задоволително бързо. Когато съперникът се умори, се отвориха повече пространства и ние се възползвахме по най-хубавия начин”, добави експертът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР