Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро даде първата си пресконференция

...
Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро даде първата си пресконференция
Коментари Харесай

Ел Маестро: Жеферсон има някакви проблеми, впечатлен съм от Десподов, а Мауридес не е качил кила

Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро даде първата си конференция за 2019 година. Той призна, че бразилският бек Жеферсон ще се причисли към отбора едвам в Испания, защото има някакви фамилни проблеми със сина си в Бразилия. Наставникът изрази изненадата си от положението на Мауридес и представянето на Кирил Десподов по време на тренировките.

Ето какво съобщи Ел Маестро:

" Знам, че сте гладни за вести, само че няма какво да ви кажа. Работим крепко всеки ден и се готвим за втората част от сезона. След подготовката ще проличи какво сме свършили.

Няколко път повторих, че съм удовлетворен от тима си и се веселя, че сме сериозен отбор. Със сигурност няма да сменяме 6-7 индивида, което е положително. В ЦСКА постоянно е допустимо някой да бъде продаден, а по-късно ще реагираме. Дали ще има нов състезател или няма да има, всичко е релативно.

Кой е най-близо до това да бъде продаден? За страдание няма да съм аз (смее се). Честно да ви кажа, не знам. Това не е моя работа. Мога да ви кажа на база на логиката името на най-интересните и най-скъпите играчи, нов това всички го знаят. Аз персонално нямам информация, защото при интерес към наши играчи, никой не ми споделя. Не желая никой да бъде продаден. Аз желая да запазя тима си от есента.

Жеферсон към момента в Бразилия. Вчера приказвах с него в Бразилия. Има някакви фамилни проблеми, само че не желая да влизам в детайлности. Нещо обвързвано със сина си. Ще се причисли към тима в Испания. Това не е идеалната обстановка, защото ще закъснее с две седмици. Това обаче няма да е първият случай, в който бразилски футболисти закъснява. Аз ще работя с него, с цел да го вкарам във форма. Мауридес изненадващо е в положително положение. Не е качил килограми, което е добра вест. Сега имаме четири седмици и половина, с цел да го вкараме в оптималната форма.

Люпко Петрович е край нас всеки ден. Постоянно приказвам с него и се любувам на връзката с него. Той ще пътува с нас за Испания и ще бъде с тима всеки ден, с цел да можем да работим дружно.

За нови контракти на Тиаго и Черниаускас би трябвало да попитате тях. Знам, че такова е желанието на клуба и има някакви предложения. Всичко останало е въпрос на договаряния. Двамата упражняват добре и от моя позиция за тях няма проблеми в ЦСКА. Какво вършат с мениджърите си, аз не мога да знам.

Винаги търсим играчи, които да покачат равнището ни. Обсъждаме доста имена, само че няма нищо съответно. Опитваме се да усъвършенствам тима си. Надявам се напролет играчите да се показват по-добре от първата част на сезона. Работим върху редица елементи от физическа позиция. Бяхме доста мощни при започване на сезона и по-късно загубихме мощта си. Сега желаеме да избегнем този спад и да сме мощни през цялата пролет.

Все още имаме два мача с Лудогорец. По време на паузата всички мечтаят за огромни неща. Вярваме, че можем да създадем чудото, само че всичко е допустимо.

Логично е да човек да си намерения, че новините за интерес може да повлияят душевен на Десподов. Аз обаче съм сюрпризиран в позитивен смисъл от метода, по който тренира и се готви с тима. Изглежда съсредоточен, стимулиран и убеден. Много се надявам, че това няма да се промени и след 31 януари той към момента ще е в тима. Към момента съм доста удовлетворен от работата му.

От играчите, които сега упражняват с тима, имам вяра, че всички ще останат в отбора. Не мога да знам какво ще стане в бъдеще, само че има огромна възможност Валентин Антов да получава повече шансове за изява напролет. В три или четири мача може да стартира като титуляр.
В момента животът на треньора е отегчителен. Такъв е интервалът. Естествено, че проследявам какво се случва в Левски, Лудогорец и другите тимове ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР