Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро направи своята равносметка за

...
Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро направи своята равносметка за
Коментари Харесай

Нестор ел Маестро: Трансферът на Десподов е голям, исторически и важен за ЦСКА


Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро направи своята равносметка за подготвителния лагер на тима в Испания. Той приказва и за прехвърлянето на звездата Кирил Десподов в Каляри.

Ето какво сподели експертът пред ЦСКА ТВ:

" Най-добрата част от подготвителния лагер е, че към този момент е съвсем завършил. Това може би е полушега, само че не е елементарно да бъдеш на едно и също място с едни и същи хора в продължение на три седмици . Разбирам, че това е обикновено за България, само че на мен ми беше за първи път, тъй че беше предизвикателство. От друга страна, престоят беше улеснен от положителните условия и фантастичното време, което имахме тук. Бяхме огромни късметлии в това отношение. Мисля, че тренирахме добре, само че в действителност всеки един треньор счита по този начин за себе си. Ще разберем какъв брой добре сме се подготвяли и какъв брой добре сме готови чак когато сезонът стартира.
 ЦСКА е същинска машина за прехвърляния!
ЦСКА е същинска машина за прехвърляния!

Сделката за Десподов удостовери дългогодишна наклонност

Изиграхме няколко мача тук, даже с един повече, в сравнение с ни беше нужно. Някои от тях положителни, някои, бих споделил - естествени, един или два неприятни. Влага се доста мисъл в организацията на всеки един дуел. Знаете - кой би трябвало да играе повече и кой би трябвало да играе по-малко. Този път беше малко по-различно от метода, по който работих през лятото, когато в действителност не познавах тима . Тогава главните футболисти бяха на терена дружно и то по-често, тъй като имах потребност да придобия концепция за тима. За тази цел те трябваше да са дружно, с цел да може да проучваме и подобряваме след мачовете. Това не беше толкоз огромен проблем в този момент, тъй като познавам тима и нямаме нови играчи . Футболистите също ме познават.

По време на лагера наблегнахме повече на физическата страна и съвсем всеки мач редувахме състава. Не съм доста обезпокоен за резултатите . Достатъчно време съм в този поминък, с цел да знам, че в случай че спечелим на 16 февруари, то предсезонната подготовка е била страхотна, а в случай че не спечелим, то тя е била пагубна. Така че следва да забележим. Подготвяме се за първия ни формален мач още през цялото време. Не бих споделил, че сме подготвени да играем против Черно море на следващия ден, само че не сме надалеч от задачата. Бих желал да мисля, че сме тъкмо до там, където би трябвало да бъдем.
 Кирил Десподов: Обичам ЦСКА, ще се веселя някой ден да завърша кариерата си в клуба
Десподов: Обичам ЦСКА, ще се веселя да завърша кариерата си на " Армията "

" Феновете да видят кой номер си избрах в Каляри "

Ясно, че имахме няколко рани и синини, както и дребни проблеми, какъвто е казусът през всеки предсезонен лагер. Нямаме съществени травми, бяхме късметлии и в това отношение тази зима. Единственият огромен и пагубен проблем, който имаме, е с левия ни бранител, само че това е отвън моя надзор. Той беше контузен, пристигна контузен и към момента е по този начин. Това е нещо притеснително и нещо, за което мисля всеки ден, защото Жеферсон е доста значим състезател за нас.

Мисля, че никой не е доста сюрпризиран от това, че Десподов напусна отбора ни тази зима. Той е най-интересният млад състезател в България от известно време насам, а и изигра най-хубавия полусезон в живота си . Също по този начин вярно беше определен за футболист на годината, тъй че в доста връзки бе разумно да бъде продаден. Това е нещо, което всички чакахме. От една страна, несъмнено, е по-добре да играеш с Кирил в тима си, в сравнение с без него. От друга страна разбирам, че това беше огромен, исторически и доста значим трансфер за ЦСКА . Мисля, че от позиция на клуба този трансфер е удовлетворяващ.
 Люпко Петрович: ЦСКА направи мощен трансфер, нека Десподов стане огромен футболист
Люпко Петрович: ЦСКА направи мощен трансфер, нека Десподов стане огромен футболист

" Надявам се, че кариерата му в Италия ще се развие добре "

Взехме трима млади играчи с нас на подготовка - Йоан Бауренски, Никола Борисов, който беше с нас и през лятото и Мартин Смоленски. Всички те получиха по няколко минути в контролите, което мисля, че е специфичен миг за тях. И изключително за Мартин, тъй като той е може би най-талантливият състезател сега в академията на ЦСКА . Поне по този начин ми беше казано. И от това, което видях тук, съм податлив да имам вяра. Мисля, че беше специфичен миг за 15-годишно момче да стартира като титуляр против подобен огромен клуб. Мисля, че се оправи добре и се надявам да го виждам с нас понякога. Много е мъчно да се предскаже по какъв начин един състезател на тази възраст ще се развие, само че всички се надяваме, че той има доста ярко бъдеще.

Първото нещо, което ще създадем, е да прекараме два дни със фамилиите си. Това е изцяло обикновено. Не забравяйте, че множеството от тези момчета са женени или са нечии деца, или сътрудници. След това ще продължим да работим ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР